Koolhydraatarme recepten

Eet jij koolhydraatarm of wil je minder koolhydraten eten? En ben je op zoek naar inspiratie voor recepten, die er ook voor zorgen dat je geen trek hebt of nieuwe recepten? Dan is dit e-book echt wat voor jou. Geschreven door enthousiaste diëtisten met ervaring. 

Het e-book bevat 25 recepten voor ontbijt, lunch, warme maaltijd en tussendoortjes, die koolhydraatarm en eiwitrijk zijn. 

Op deze manier kan je het koolhydraatarm dieet gaan volgen zonder honger en alle voordelen ervaren, zodat jij gezonder en energieker wordt en ook gaat afvallen. 

Hieronder zie je 1 van die recepten, maar dan zonder de fijne opmaak van het e-book. 

Aubergine lasagne

Ingrediënten voor 2 personen: - 50 gram mozzarella - 75 gram cottage cheese (huttenkäse) - 1 ei - 2 theelepels zwarte peper - 30 ml water - 1 theelepel tijm - 1 eetlepel basilicum - 1 theelepel gedroogde oregano - 1 teen knoflook - 2 eetlepels tomatenpuree - 1 tomaat - 1/2 ui - 120 gram rundergehakt - 1 grote aubergine

Bereiding: 1. Snijd de aubergine in dunne vellen, iets dikker dan “normale” lasagnebladen. Kook de auberginevellen tot ze zacht zijn, giet af en zet aan de kant. 2. Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes. 3. Bak het vlees en de ui gaar, giet het vet af en voeg alle kruiden, de tomatenpuree, de tomaat en 30 ml water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen (zonder deksel). 4. Klop ei in een kleine schaal op, voeg de cottage cheese en de mozzarella toe. 5. Plaats in een ovenschaal achtereenvolgens; de helft van het vlees, de helft van de aubergine en de helft van het kaasmengsel. Herhaal deze stap. 6. Schenk de tomatensalsa over de lasagne. Bak daarna het geheel 30 minuten op 180 graden. 7. Voeg het laatste deel van het kaasmengsel toe en bak af in 10 minuten.

Koolhydraatarme recepten

Overzicht

  • Koolhydraatarme recepten €9.13

  • Totaal incl. 9% btw €9.95