Lisa Maquelin

“Iedereen is anders. Daarom begin ik met goed luisteren en vragen stellen. Zo kan ik me inleven in jullie gezinssituatie.”

Mijn naam is Lisa, moeder van een dochter en in mijn vrije tijd wandel ik graag en spreek ik af met vriendinnen. Als kind handbalde ik op hoog niveau, ik ben dan ook erg competitief en kan erg slecht tegen mijn verlies. Dat is nog steeds terug te zien als ik spelletjes speel :)

Ook die spruiten eet ik nu met plezier
Vroeger was ik een moeilijke eter. Tegen mijn moeder zei ik vaak: “Kan je niet wat lekkers maken?” Vooral spuitjes, bah die at ik echt niet. Nu lust ik bijna alles, ook die spruiten. Het is belangrijk dat kinderen een positief gevoel hebben bij eten. Kinderen erbij betrekken werkt, als ze het zelf gemaakt hebben proeven ze ook makkelijker.

Trots op een compliment van een kinderarts
“Met welke diëtist heeft u gewerkt?” vroeg een kinderarts aan een moeder. Hij was diep onder de indruk omdat het jongetje zo goed gemotiveerd zijn doelen bereikte en hij alles zo goed begreep en kon uitleggen. Van dat soort complimenten word ik zo blij. Dat uitleggen vind ik dan ook heel belangrijk.

Goed luisteren en inleven
Iedereen is anders. Daarom begin ik met goed luisteren en vragen stellen.
Zo kan ik me inleven in jullie gezinssituatie. Het is zo tof als kinderen heel stilletjes hier binnen komen en met heel veel praatjes weer naar buiten gaan! Als diëtist geloof ik echt dat er voor elk probleem een oplossing is.