Onze kinderafdeling Prima Voeding Junior

Prima Voeding Junior is de kinderafdeling van Prima Voeding voor kinderen van 0-12 jaar. Binnen deze afdeling word je begeleid door onze gespecialiseerde kinderdiëtisten. Zij geven begeleiding bij tal van voedingsvragen, zoals bij baby's, ondergewicht, overgewicht, kritische eters, voedselovergevoeligheid, coeliakie, vegetarisch eten en mondproblemen.

Onze diëtisten hebben allemaal de post HBO opleiding kindervoeding en kinderdiëtetiek afgerond en daarnaast volgen zij jaarlijks diverse bijscholingen op het gebied van kinderen en voeding. In de loop van de jaren hebben we vele kinderen begeleid en deze kennis bundelen we binnen Prima Voeding Junior.

afspraak maken

Kind met darmproblemen

/upload/userfiles/images/Prima%20Voeding%20LR-162.jpg

Je kind heeft last van obstipatie of juist diarree. Of je hebt een kind dat regelmatig dubbelklapt van de buikpijn of elke dag erg veel winden laat. Dit kan allerlei oorzaken hebben, maar vaak kan een verandering in voeding baat hebben. Kinderen komen dan weer beter in hun vel te zitten.

De kinderdiëtisten van Prima Voeding Junior kijken samen met je kind en jou waar de problemen vandaan kunnen komen. Je krijgt dan een advies waarmee de klachten zouden moeten verbeteren. En we blijven zoeken totdat je kind geen klachten meer heeft.

afspraak maken

/upload/userfiles/images/Prima%20Voeding%20LR-162.jpg
/upload/userfiles/images/boy-5319313_1920.jpg

Kind met ondergewicht

/upload/userfiles/images/boy-5319313_1920.jpg

Je kind ziet regelmatig bleek en is snel vermoeid. Of je hoort al een tijdje van de jeugdarts dat je kind te licht is. Het kan zijn dat je kind ondergewicht heeft.

Ondergewicht of ondervoeding kan veel klachten met zich mee brengen. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je kind een gezond gewicht bereikt en voldoende energie heeft om goed te groeien en lekker te spelen.

Bij Prima Voeding Junior begeleiden we kinderen met ondergewicht. Hierbij maken we een advies om maat en kijken we altijd naar hoe we de leefgewoonten (voeding, leefstijl en beweging) van jouw kind kunnen aanpassen aan wat haalbaar is. Op deze manier zorgen we er samen voor dat jouw kind weer een gezond gewicht en een goede groei krijg.

Indien nodig vragen wij drink- of sondevoeding aan om aan te sterken. Als je kind door ziekte zelf niet naar het spreekuur kan komen, dan komen we graag naar jou toe. We hebben hiervoor wel een verwijzing van de (huis)arts nodig waarop dit specifiek aangegeven is.

Wij kunnen geen kinderen helpen met vermoeden van anorexia of boulimia, deze sturen we door naar gespecialiseerde collega's in de regio. Je kan ook zelf zoeken naar een gespecialiseerde diëtist via Diëtist - alles over diëten (dietist-info.nl) 

afspraak maken

Kind met overgewicht

/upload/userfiles/images/Prima%20Voeding%20LR-97.jpg

Je kind is te zwaar, maar heeft er nu misschien nog niet zoveel last van. Toch heeft je kind daardoor meer risico op hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht op volwassen leeftijd. Daarnaast kan het zijn dat je kind zich niet lekker in zijn vel voelt, moeilijker kan bewegen of gepest wordt. Daarom is het belangrijk dat je kind weer een gezond gewicht krijgt.

De kinderdiëtisten van Prima Voeding Junior kunnen je kind hierbij helpen en kijkt samen met jullie wat er veranderd kan worden in het voedingspatroon, maar ook in het beweegpatroon en andere leefgewoonten. Bij kinderen is het belangrijk dat zij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen om nog wel te kunnen groeien. Want als zij hun huidige gewicht behouden en gaan groeien worden zij vanzelf slanker. Langzaam afvallen door gezonder te gaan leven mag ook, maar niet meer dan 1 kg per maand.

Onze kinderdiëtisten coachen je kind naar een gezondere voeding en meer beweging en helpen jou om je kind te kunnen helpen dit te bereiken. Want voor jullie allebei zal er wat veranderen.

afspraak maken

/upload/userfiles/images/Prima%20Voeding%20LR-97.jpg
/upload/userfiles/images/Prima%20Voeding%20jr%20pop%20up.jpg

De kritische eter

/upload/userfiles/images/Prima%20Voeding%20jr%20pop%20up.jpg

Elke avond strijd aan tafel, want je kind wil zijn bordje niet leeg eten. Eén of twee happen en dan is het weer klaar. Hoe hard je ook je best doet. Of je kind lust juist geen boterhammen of eet alleen bananen. Stukjes zijn ook niet favoriet in de voeding, dus je pureert alles. En krijgt mijn kind wel voldoende vitaminen binnen als het bijna geen groenten eet? Herkenbaar?

De kinderdiëtisten van Prima Voeding Junior kunnen samen met jou en je kind kijken waar het probleem ligt en maken een samen met jou/jullie een plan van aanpak. In een aantal consulten coachen we jou en jouw kind naar een gezonder eetpatroon en zorgen we voor meer plezier aan tafel!

afspraak maken

Kind met overgevoeligheid voor voeding

/upload/userfiles/images/Fotolia_56350523_XS.jpg

Bij je kind is een voedselallergie, zoals koemelkallergie, allergie voor ei of allergie voor noten vastgesteld of een intolerantie voor lactose. En je vraagt je af of je kind nog gezond eet als je deze producten weglaat. Of wat je kind beter wel en beter niet kan eten.

Of je hebt juist een vermoeden dat je kind reageert op bepaalde voedingsmiddelen, maar je weet niet precies wat of uit de bloedtest komt niets naar boven.

In beide gevallen kunnen de kinderdiëtisten van Prima Voeding Junior je kind en jou helpen. We kijken samen welke producten je kind wel kan eten, of de voeding van je kind volwaardig en gezond is en/of we zoeken samen met jullie uit waar je kind niet tegen kan.

afspraak maken

/upload/userfiles/images/Fotolia_56350523_XS.jpg
/upload/userfiles/images/logo%20dietistennetwerk%202021.jpg

Kind met coeliakie

/upload/userfiles/images/logo%20dietistennetwerk%202021.jpg

Als je kind glutenvrij moet eten bijvoorbeeld omdat je kind Coeliakie heeft of Dermatitis Herpetiformis dan moet je kind heel anders eten dan je gewend was. De diëtist kan je helpen bij het samenstellen van een volwaardige voeding en daarbij tips geven over wat er allemaal komt kijken bij volledig glutenvrij eten. Hierbij helpen we je door samen te kijken welke glutenbevattende producten je kan vervangen door glutenvrije producten. En natuurlijk adviseren we je de meest gezonde keuzes voor je kind, zodat je kind voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Natuurlijk helpen we je ook om te leren omgaan met alle verandering binnen jouw gezin. Want moet iedereen nu glutenvrij gaan eten? Zeker niet. De kinderdiëtisten van Prima Voeding Junior helpen jullie op weg.

Indien je daar behoefte aan hebt gaan we graag met je de supermarkt in om te bekijken welke producten er zijn en leren we je etiketten lezen. En kan je kind al lezen, dan gaan we met zijn allen naar de supermarkt.

Liesbeth en Burcu zijn lid van het Diëtistennetwerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV).

afspraak maken

Vegetarisch eten

/upload/userfiles/images/beans-2014062_1920.jpg

Je kind wil vegetarisch eten. Of jullie eten zelf vegetarisch en wil je kind vegetarisch opvoeden, maar vraagt je af of je kind wel gezond eet en voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt.

De kinderdiëtisten van Prima Voeding Junior kunnen samen met je kind en jou kijken of zoals je kind nu eet ook gezond is en voldoende vitaminen en mineralen bevat. Ze kan je helpen om de voeding volwaardig te maken en zal waar nodig advies geven over vitaminen en/of mineralen.

afspraak maken

/upload/userfiles/images/beans-2014062_1920.jpg
/upload/userfiles/images/foto%2520(2).jpg

Baby's

/upload/userfiles/images/foto%2520(2).jpg

Bij baby's komen er vaak veel vragen over voeding voorbij. Je kindje is een grote eter en lijkt niet genoeg te hebben aan de fles die je geeft. Of je wil overstappen van borstvoeding naar flesvoeding. Of je baby heeft last van reflux en houdt geen voeding binnen.

Maar ook wanneer geef je de eerste hapjes en wat kan je dan geven? Wanneer kan je brood geven? Hoe bouw je de flesvoeding af? Wanneer ga je voeding met stukjes geven? Wat kan ik geven als broodbeleg? En wat is een gezonde voeding voor mijn baby wanneer de borstvoeding of flesvoeding minder wordt?

Op al deze vragen en nog meer kunnen de kinderdiëtisten van Prima Voeding Junior antwoord geven. Ze kijken samen met jou wat de juiste voeding is voor jouw baby. En geven je duidelijkheid in hoe de voeding eruit kan zien. Ze zorgen dat je je zeker voelt over wat je jouw baby te eten geeft.

afspraak maken

Kind met mondproblemen

/upload/userfiles/images/Prima%20Voeding%20LR-8.jpg

Heeft jouw kind regelmatig gaatjes en is het daardoor bang van de tandarts? Heeft jouw kind gevoelige tanden door erosie? En wil je voorkomen dat dit erger wordt?

Een goede mondgezondheid is belangrijk voor de algehele gezondheid. De mondgezondheid kan je positief beïnvloeden door gezonde voeding. Bij Prima Voeding werken we daarom samen met tandartsen en mondhygiënisten. Voedingsadviezen kunnen helpen bij onder andere cariës, erosie en parodontitis (tandvleesontsteking).

Bij kinderen die regelmatig gaatjes hebben bijvoorbeeld kan je dit voorkomen door gezond te eten en goed te poetsen. We helpen jou dan om je voeding aan te passen, waardoor je minder risico hebt op gaatjes. Dit zorgt ervoor dat jij en je kind met een gerust gevoel en meer plezier naar de tandarts kunnen gaan.

De kinderdiëtisten van Prima Voeding Junior zijn specifiek geschoold in de begeleiding van kinderen met problemen van de mondgezondheid.

afspraak maken

/upload/userfiles/images/Prima%20Voeding%20LR-8.jpg