Actueel

PRAKTIJK NIEUWS, 16 July, 2024

Gaat het bij jou ook vaak mis bij de snacks tussendoor? Hier een aantal tips voor gezonde snacks. Gelukkig zijn er een hoop lekkere en gezonde tussendoortjes! Lees snel verder voor een aantal favorietjes van diëtist Lisa die je zonder schuldgevoel kan eten:

PRAKTIJK NIEUWS, 12 July, 2024

Ook onze diëtisten gaan genieten van een welverdiende vakantie in de zomervakantie. Daarom zijn wij op 3 dagen niet telefonisch bereikbaar. Onze spreekuren lopen wel gewoon door, dus maak gerust per e-mail een afspraak op deze dagen.

PRAKTIJK NIEUWS, 12 July, 2024

De houdbaarheidsvermelding op producten wordt op grote schaal aangepakt en verduidelijkt. Er worden nieuwe iconen gebruikt om de THT en TGT datum beter uit te beelden.  

PRAKTIJK NIEUWS, 09 July, 2024

Verschillende soorten fruit zijn er beschikbaar tijdens de zomer zoals appels, kersen en aardbeien. Allemaal erg lekker en bovenal ook nog eens gezond. Maar kiezen voor seizoen fruit heeft nog meer voordelen. Lees ze hier. 

PRAKTIJK NIEUWS, 05 July, 2024

Laat jij jouw kind weleens helpen in de keuken? Dat kan heel goed een positief effect hebben gehad op zijn/haar eetgedrag!

PRAKTIJK NIEUWS, 02 July, 2024

Hoe kan je op een gezonde manier aankomen in gewicht? Door verschillende redenen kan je gewicht te laag zijn of ben je onbedoeld afgevallen in gewicht. Je wilt graag weer aankomen maar hoe doe je dat op een gezonde manier? Dat vertellen we je graag in onderstaande tips:

PRAKTIJK NIEUWS, 28 June, 2024

Wij krijgen op het spreekuur regelmatig de vraag:” Kom je aan als je eet na 20 uur ’s avonds?” 

Nee, dit is een fabel. Lees verder voor meer informatie over deze fabel en nog 2 andere bekenden. 

PRAKTIJK NIEUWS, 25 June, 2024

Maanden of zelfs jarenlang last van darmklachten. Veel onderzoeken zonder uitkomsten. Uiteindelijk de diagnose Prikkelbare Darm. En wat nu? Er is geen medicijn, dus bij de artsen kom je niet verder. Dilemma: er mee leren leven of toch op zoek naar de oorzaken in jouw voedingpatroon?
Als je googled kom je al snel op het FODMAP-dieet, maar hoe volg je dit nou precies..

Herken jij jezelf in deze situatie? Lees dan snel verder

PRAKTIJK NIEUWS, 18 June, 2024

Voldoende slaap is cruciaal voor een optimale gezondheid. de wetenschap toont ook aan dat een goede nachtrust essentieel is voor breinfuncties als geheugen, problemen oplossen en concentratie en bijdraagt aan het reguleren van onze emoties. Als je leef- of eetgewoontes wil aanpassen hebben we dit zeker nodig. Heb jij weleens nagedacht over jouw slaappatroon?

PRAKTIJK NIEUWS, 14 June, 2024

Zomervakantie, voor de meeste van ons een heerlijke tijd van het jaar. Het geeft ons het gevoel dat alles mag en niets moet. Dit gevoel maakt een gezonde leefstijl vasthouden vaak een stuk lastiger. Maar wat er niet aan komt, hoeft er straks ook niet af! 

PRAKTIJK NIEUWS, 11 June, 2024

Voor veel mensen is het ontbijt niet de belangrijkste maaltijd van de dag en wordt dit snel gedaan of onderweg naar werk. Maar het ontbijt is net zo belangrijk als een andere hoofdmaaltijd. Wil je de dag nou helemaal goed beginnen vol energie en focus kies dan een ontbijt met veel eiwitten, vezels en gezonde vetten. Dit zorgt ervoor dat je je lichaam een goede start geeft van de dag. 

PRAKTIJK NIEUWS, 07 June, 2024

Afgelopen zaterdag, op 1 juni, was het Wereldmelkdag. Tijd om jullie wat interessante feitjes te geven over melk. Melk en melkproducten passen als basisvoeding in een duurzaam en gezond voedingspatroon, maar alleen als er aandacht wordt geschonken aan de verduurzaming van de zuivelketen.

PRAKTIJK NIEUWS, 04 June, 2024

Deze week sprak ik een moeder op het spreekuur waarvan haar zoon geen brood at. Zij komen bij mij, omdat hij een kritische eter is. Vorige maand at hij nog volop brood, maar ineens wilde hij geen brood meer eten. En als je kind al weinig eet, dan is het logisch dat je je zorgen maakt als er weer een voedingsmiddel wegvalt. 

PRAKTIJK NIEUWS, 31 mei, 2024

Een heerlijk en simpel gerecht. 

PRAKTIJK NIEUWS, 28 mei, 2024

In een ander land eten kan spannend zijn wanneer je een allergie hebt. 
Lees snel verder voor onze beste tips. 

PRAKTIJK NIEUWS, 24 mei, 2024

Heb je de laatste tijd weinig energie en heb je vaak last van wisselende stemmingen? Wordt het steeds lastiger om op gewicht te blijven en jezelf al het lekkers te ontzien? Heb je vaak last van suikerdips of enorme zoete trek?

PRAKTIJK NIEUWS, 21 mei, 2024

Heb jij wel eens last van je darmen? Opgeblazen gevoel, krampen, diarree of juist obstipatie? Dan kan de juiste voeding al veel van je klachten oplossen. Vandaag meer over prebiotica en hun werking. 

PRAKTIJK NIEUWS, 17 mei, 2024

Hieronder hebben we 3 heerlijke recepten voor overnight oats voor jullie samen gesteld. De havermout en eiwitten geven je de hele ochtend een verzadigd gevoel en energie om de dag goed te beginnen.

PRAKTIJK NIEUWS, 14 mei, 2024

Voel jij ook dat de zomer dichterbij komt en ben je er eigenlijk nog helemaal niet klaar voor? In ieder geval je lijf voelt niet klaar. Want het lukt je maar niet die extra kilo’s af te vallen en je wil je graag zeker voelen in je zwemkleding. Maar je hebt te weinig energie om daadwerkelijk anders te gaan eten, meer te gaan bewegen. Dan kan onze begeleiding je echt op weg helpen! 

PRAKTIJK NIEUWS, 10 mei, 2024

De topmaanden voor de asperge zijn mei en juni.

PRAKTIJK NIEUWS, 07 mei, 2024

Eet jouw kind de korstjes op? Op onze spreekuren gaat het vaak over de korstjes van brood. Vaak omdat het kind geen korstjes wil eten en de ouder(s) wel willen dat het kind korstjes eet. Maar hoe zit het nu met die korstjes? Zijn deze gezonder dan de rest van het brood?

PRAKTIJK NIEUWS, 03 mei, 2024

Het zomerse weer is in aantocht en daar hoort natuurlijk ook een ijsje bij. Ben je bezig met gezonder eten? Altijd alles weigeren is niet nodig, kies slimmer!

PRAKTIJK NIEUWS, 30 April, 2024

Je hebt het vast al vaker voorbij zien komen eiwitshakes, eiwitrepen, eiwitsupplementen en poeders. Het is een populaire toe voeging aan het dieet van vele sporters. Maar is het wel zo gezond en hebben we het wel echt nodig? 

PRAKTIJK NIEUWS, 26 April, 2024

Vandaag een tip om van jouw kritische eter een goede eter te maken. En deze keer gaat dat over hoe je aan tafel zit. 

PRAKTIJK NIEUWS, 23 April, 2024

Deze salades zijn makkelijk, voedzaam en gezond en perfect om mee te nemen naar werk bijvoorbeeld. Ze kunnen natuurlijk ook lekker als warme maaltijd gemaakt worden.

PRAKTIJK NIEUWS, 19 April, 2024

Deze week heb ik zo hard gelachen samen met een vrouw die ik al een tijdje begeleid. Ja, ook tijdens de gesprekken die we voeren is er tijd voor humor en natuurlijk ook voor serieuze zaken. Maar het mooie is dat ik jullie ook meteen een tip kan geven uit dit gesprek, waar jij wellicht wat aan hebt. En anders kan je er vast en zeker ook smakelijk om lachen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 16 April, 2024

Pastel de Nata is het beroemdste gebakje van Portugal, lees verder voor een leuk feitje.

PRAKTIJK NIEUWS, 12 April, 2024

Ken je vitamine D? Een interessant feitje is dat dit eigenlijk helemaal geen ‘vitamine’ is, maar een in vet oplosbaar hormoon.

PRAKTIJK NIEUWS, 09 April, 2024

Hoera!

De praktijk viert feest, vorige maand hebben wij onze 5000e cliënt ingeschreven!

PRAKTIJK NIEUWS, 05 April, 2024

Een gezond eetpatroon is naast voldoende ontspanning en minder stress net zo belangrijk voor je lichaam. Maar hoe zorg je voor minder stress en hoe kan je hier beter mee om gaan? We geven graag wat tips die je kunnen helpen minder stress te ervaren in het dagelijks leven of rondom je eetpatroon. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 02 April, 2024

Zin in een gevuld pitabroodje? Probeer dan eens dit recept. De plantaardige versie van een pita Gyros. 

PRAKTIJK NIEUWS, 29 March, 2024

Tijdens spreekuren adviseren wij regelmatig een handjevol ongezouten noten voor tussendoor. Die zijn lekker en gezond! 

Noten staan in de Schijf van Vijf en dat betekent dat ze goed in een gezond eetpatroon passen. Volgens de Gezondheidsraad is er overtuigend bewijs dat  het eten van een handjevol noten per dag het risico op hart- en vaatziekten verlaagd.

PRAKTIJK NIEUWS, 26 March, 2024

De komende periode komen er weer een aantal feestdagen aan en dan zijn wij gesloten.

PRAKTIJK NIEUWS, 22 March, 2024

Van 11 maart tot 10 april is het Ramadan. Dit is een maand waarin moslims vanuit religieuze overwegingen vasten tussen zonsopgang en zonsondergang. Dit betekent dat ze in deze periode dat het licht is, niet mogen eten en drinken. Ga jij ook meedoen met de Ramadan? Hieronder geven we je een aantal tips om de Ramadan gezond door te brengen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 19 March, 2024

Gember heb je vast al vaker voorbij zien komen als een superfood met veel gezondheidsvoordelen. Zo verkoopt elke supermarkt tegenwoordig ook gember shotjes. Hier een recept om het zelf te maken. 

PRAKTIJK NIEUWS, 15 March, 2024

Snoepen kan op een verantwoorde manier. Weten hoe? Lees snel verder. 

PRAKTIJK NIEUWS, 12 March, 2024

Heb je wel eens last van een dipje in de middag of na de warme maaltijd? Of vaak zin om de avonden nog ongezond te snacken? Dan kan het helpen om je bloedsuikerspiegel beter in balans te brengen. Wij geven je graag wat tips mee. 

PRAKTIJK NIEUWS, 08 March, 2024

Vitamine D is de vitamine waar we mee starten deze maand. De meeste mensen weten wel dat de zon vitamine D levert. Maar vitamine D zit ook in onze voeding. Er zijn veel mensen met een tekort aan vitamine D en daarom vinden wij het belangrijk om meer informatie over dit vitamine te geven.

PRAKTIJK NIEUWS, 05 March, 2024

Tot voor kort werd gedacht dat PCOS een genetische afwijking was aan de eierstokken, maar eigenlijk is het een disbalans in de hormonen. Door de hormonen in balans te brengen kan de menstruatiecyclus zich vaak weer herstellen en treden spontaan eisprongen op. Kan voeding helpen?

PRAKTIJK NIEUWS, 01 March, 2024

Wij horen op onze spreekuren weer veel vragen over Intermittend Fasting. Wat is het nou precies en hoe kan je het inzetten? Een hele tijd geleden hebben wij hier informatie over gedeeld en zetten dit graag nog een keer online voor jullie. 

PRAKTIJK NIEUWS, 27 February, 2024

Brood is niet weg te denken uit de Nederlandse keuken. Wit, volkoren, spelt, meergranen... Er is ontzettend veel keus. En wat is nou eigenlijk het verschil? 

PRAKTIJK NIEUWS, 23 February, 2024

Visvetzuren, zoals omega-3, zijn essentiële voedingsstoffen die van cruciaal belang zijn voor een optimale gezondheid. Ze hebben verschillende voordelen voor ons lichaam en we willen jullie er een aantal meegeven. 

PRAKTIJK NIEUWS, 20 February, 2024

Verjaardagen zijn vaak gevuld met verleidelijke lekkernijen, maar het is zeker mogelijk om gezonde keuzes te maken zonder afbreuk te doen aan de feestvreugde.

PRAKTIJK NIEUWS, 16 February, 2024

Een 9,4, ingevuld door 53 tevreden mensen. Wauw!

PRAKTIJK NIEUWS, 13 February, 2024

Wij krijgen geregeld de vraag hoe je nu kan weten wat een gezond en wat een minder gezond product voor je is. Mijn antwoord deel ik hier graag ook met jou. Want ik weet dat deze vraag bij veel meer mensen speelt. Daarom hier een korte intro over het lezen van etiketten. 

PRAKTIJK NIEUWS, 09 February, 2024

Lees hier de wetenschappelijke voor- en nadelen.

PRAKTIJK NIEUWS, 06 February, 2024

Op ons spreekuur merken wij dat veel ouders met dezelfde vragen rondlopen. Wat is een gezonde avondmaaltijd voor mijn kind? Moet het hele bord leeg? Mag mijn kind een toetje? En wat is dan een gezond toetje? 

PRAKTIJK NIEUWS, 02 February, 2024

Ben jij nog bezig met jouw goede voornemens! Trots op jou. En wil je dit ook volhouden, dan hebben wij een planningstip voor je. Liesbeth vertelt jullie hoe zij plant en dingen daadwerkelijk voor elkaar krijgt, doe er je voordeel mee!

PRAKTIJK NIEUWS, 30 January, 2024

Het ontbijt is een essentiële maaltijd voor kinderen, en gezond broodbeleg speelt een cruciale rol in het wel of niet voedzaam zijn van deze maaltijd. Wanneer je in de supermarkt loopt kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Niet te veel zout, niet te veel suiker, niet te veel vetten, maar wat dan wel? 

PRAKTIJK NIEUWS, 25 January, 2024

In de lente en zomer ontbijt ik met kwark, maar in de winter vind ik een warm ontbijt lekkerder. Ik maakte afgelopen weekend heerlijke havermout met appel en chocolade en deel graag het recept met jullie. 
Chocolade en appel havermout.

PRAKTIJK NIEUWS, 23 January, 2024

Wij hebben een nieuwe collega in de praktijk. Maak kennis met Kristina. 

Op dit moment vervangt zij Lisa tijdens haar zwangershapsverlof, maar daarna zal zij haar eigen spreekuren op verschillende locaties gaan draaien. 

 

PRAKTIJK NIEUWS, 19 January, 2024

Waterflessen met een geur zijn erg populair. Maar hoe werkt het nou precies? En hoe gezond, duurzaam en veilig zijn de geurpods?

PRAKTIJK NIEUWS, 16 January, 2024

Voeding speelt een grote rol in ons immuunsysteem. Zeker in deze koude wintermaanden, merken we dat veel mensen de griep of een verkoudheid hebben. Onder andere gezonde voeding kan ervoor zorgen dat je minder snel ziek wordt en sneller hersteld. Maar op welke manier? Lees het hier!

PRAKTIJK NIEUWS, 11 January, 2024

Veel Nederlanders hebben gezonder eten als goede voornemen. Op pure wilskracht kan dit lastig vol te houden zijn. Je moet slimme keuzes maken. Wij gaan je helpen om de verleidingen van de supermarkt te weerstaan met 5 tips. 

PRAKTIJK NIEUWS, 09 January, 2024

Heb jij als goede voornemen om gezonder te gaan eten? Wij helpen je daarbij graag een handje met onze 2 wekenmenu's en receptenboeken. 

En in januari krijg je 15% korting op onze weekmenu's en receptenboeken. Neem snel een kijkje! 

PRAKTIJK NIEUWS, 04 January, 2024

Wil je al een tijd gezonder gaan leven? Meer energie krijgen, wat afvallen of nou eindelijk eens aan de slag met die buikpijn, die je belemmert in het dagelijkse leven? 

Maar lukt het je niet om daadwerkelijk aan de slag te gaan hiermee? Je bent niet de enige.
4 tips om het makkelijker te maken.

PRAKTIJK NIEUWS, 31 December, 2023

Zo aan het einde van het jaar heb je misschien al teruggekeken naar 2023 en bedacht wat je anders wil doen in 2024. Wij krijgen nu al veel aanmeldingen van mensen die gezonder eten op hun lijst van goede voornemens van 2024 hebben staan en een goede start willen maken daarmee met onze hulp. Wij geven je daarom graag een tip over hoe jij je goede voornemens rondom gezonder eten en meer bewegen goed kan voorbereiden, zodat je ze in 2024 daadwerkelijk bereikt. En dat start met een goede voorbereiding. 

PRAKTIJK NIEUWS, 27 December, 2023

De eerste jaren van je kind zijn belangrijk voor de ontwikkeling van eetgewoonten. De basis voor het latere eetgedrag van je kind kan jij dus nu al helpen vormen. Je kunt als ouder een beloning inzetten om kinderen gezonder te laten eten. Je kind belonen met een snoepje? Liever niet. De kans bestaat dat je kind daardoor ongezonder gaat eten als hij of zij groter is. Maar hoe beloon je dan je kind? Dat vertellen we je hieronder. 

PRAKTIJK NIEUWS, 23 December, 2023

Op 25 en 26 december zijn wij gesloten vanwege Kerst. En op 1 januari vanwege nieuwjaar. 

PRAKTIJK NIEUWS, 19 December, 2023

Brood komt in allerlei soorten en maten. Roggebrood is een populaire variatie die vaak als een gezond alternatief wordt gezien, maar hoe zit dat precies? Is roggebrood wel zo gezond en lijkt het op gewoon brood?

PRAKTIJK NIEUWS, 15 December, 2023

Zo aan het einde van het jaar heb je misschien al teruggekeken naar 2022 en bedacht wat je anders wil doen in 2023. Wij krijgen nu al veel aanmeldingen van mensen die gezonder eten op hun lijst van goede voornemens van 2023 hebben staan en een goede start willen maken daarmee met onze hulp. Wij geven je daarom graag een tip over hoe jij je goede voornemens rondom gezonder eten en meer bewegen goed kan voorbereiden, zodat je ze in 2023 daadwerkelijk bereikt. 

PRAKTIJK NIEUWS, 12 December, 2023

Het is weer December, de maand met alle feestdagen. Voor de meeste mensen is dit de lastigste maand om gezond te eten en voldoende te bewegen. Alle verleidingen maken het heel erg moeilijk. Daarnaast is het lang donker, waardoor we minder snel naar buiten gaan. Voor jullie een aantal tips om de schade in december beperkt houden.

PRAKTIJK NIEUWS, 08 December, 2023

Er ontstaan steeds meer gezondheidsapps waar je een voedingsdagboek bij kan houden. Het kan lastig zijn om de juiste voor jezelf te vinden. 
Geen app is superieur, maar onze cliënten geven regelmatig aan welke apps voor hun fijn bleken te werken. Lees hier welke dat zijn. 

PRAKTIJK NIEUWS, 06 December, 2023

Woensdag 6 december 2023 zijn wij de hele dag gesloten. Wij gaan met het hele team een dagje de deur uit om plannen te maken voor het nieuwe jaar. 

Spreek onze voicemail in, vul het contactformulier in of stuur ons een bericht via e-mail of whatsapp en wij nemen morgen contact met je op. 

PRAKTIJK NIEUWS, 01 December, 2023

Groenten en fruit eten, het gaat er niet altijd even makkelijk in bij kinderen. Maar het is wel een belangrijke voedingsbron van vezels, vitamines en mineralen. Hoe krijg je het nou voor elkaar dat je kind met plezier groenten en fruit gaat eten? We geven je 4 van onze beste tips. 

PRAKTIJK NIEUWS, 28 November, 2023

Sinterklaas is in het land en de winkels liggen vol met lekkers. Yum!
De ene lekkernij is de andere niet, er zitten grote verschillen in qua calorieën en suikerklontjes. Wil jij de schade beperken en de "gezondere" optie tussen al het lekkers vinden en kiezen? Lees dan snel verder. 

PRAKTIJK NIEUWS, 24 November, 2023

Wanneer moet je nou beginnen met de eerste hapjes van je kind? Wanneer is de beste tijd om te introduceren?  Doe je dat nou met 4 maanden of 6 maanden? Hoe herken je of je kind er klaar voor is? En wat kan je nou geven tijdens de eerste hapjes. In deze blog vertellen we je meer over de eerste hapjes van een kind. 

PRAKTIJK NIEUWS, 21 November, 2023

Pepernoten, chocoladeletters, marsepein, speculaas… zodra het kouder wordt en sinterklaas onderweg is naar Nederland, stromen de winkels er vol mee. En nu hij in het land is, is het nog lastiger om al het lekkers om je heen te weerstaan. Hoe ga je om met deze gigantische hoeveelheid suiker? En kan het gezonder zonder in te leveren op de gezelligheid?

PRAKTIJK NIEUWS, 17 November, 2023

Wist je dat het heel wat oplevert als je minder voedsel weggooit? Als we minder eten verspillen dan kunnen we jaarlijks zo’n 50 kg eten à 150 euro besparen per persoon. Heb je een gezin van 4, dan is dat al snel zo’n €600,00 per jaar. Daar kun je best iets leuks van gaan doen of kopen. Niet alleen winst voor het milieu dus, maar ook voor je portemonnee. Hoe je dan minder kan verspillen, daarvoor geven wij je 5 tips!

PRAKTIJK NIEUWS, 14 November, 2023

Lijkt de maaltijd met je kind ook zo eindeloos te duren en staart hij of zij maar naar het bord? Misschien is je kind snel afgeleid of kauwt hij of zij heel langzaam? Hoe zou je omgaan met een kind die gewoon te langzaam eet? 

PRAKTIJK NIEUWS, 10 November, 2023

Een bericht om je te helpen om zo min mogelijk voedsel weg te gooien. En deze keer gaat dat over de inrichting van je koelkast en hoe lang producten dan houdbaar zijn in het koel- en vriesgedeelte. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 08 November, 2023

Woensdag 8 november 2023 zijn wij vanaf 10 uur gesloten vanwege een teamuitje. Wij gaan leuke dingen doen met zijn allen en zijn morgen gewoon weer bereikbaar. 

Spreek onze voicemail in, stuur ons een bericht via e-mail of whatsapp en wij nemen morgen contact met je op. 

PRAKTIJK NIEUWS, 07 November, 2023

Van 6 tot en met 10 november is het de ‘’Week tegen ondervoeding’’. In deze week geven wij extra aandacht aan de bewustwording, signalering en behandeling van ondervoeding. Help jij mee?

PRAKTIJK NIEUWS, 03 November, 2023

Heb je het idee dat je intolerant bent voor bepaalde voeding doe dan een voedsel intolerantie test. Vaak klachten zoals een opgeblazen gevoel of winderigheid na het eten? Of geregeld buikpijn en diarree of juist obstipatie? Dan kan het zijn dat je bepaalde voeding niet goed verteert en verdraagt. Samen met onze diëtisten kan je testen waar je gevoelig voor bent. 

PRAKTIJK NIEUWS, 31 October, 2023

Vandaag, 31 oktober, is het Halloween! Een van de favoriete feestdagen van kinderen en vele volwassenen. Je mag je leuk verkleden en.. SNOEP! Kinderen zijn er dol op. Maar het is belangrijk om een grens te trekken, wanneer is het te veel?

PRAKTIJK NIEUWS, 27 October, 2023

Veel ouderen in Nederland zijn eenzaam. Isolatie en ondervoeding liggen op de loer. Dit maakt het extra belangrijk om als 70-plusser goed voor jezelf te zorgen. En ook voor familie extra belangrijk om dit in de gaten te houden. Wat kan je doen?

PRAKTIJK NIEUWS, 24 October, 2023

Als je gezonder wil gaan eten of af wil vallen, dan zijn feestjes moeilijke momenten. De momenten waarop je makkelijker verleid wordt. Toch kan je jezelf helpen met een aantal van onze tips. 

PRAKTIJK NIEUWS, 20 October, 2023

Koekjes bakken met jouw kinderen zonder alle suikers? Bekijk ons recept voor heerlijke pindakaaskoekjes. 

PRAKTIJK NIEUWS, 17 October, 2023

Tijdens het sporten is het belangrijk om voldoende koolhydraten te eten voor een optimale prestatie. Maar welke koolhydraten? En hoeveel heb je nodig? Lees het hier. 

PRAKTIJK NIEUWS, 13 October, 2023

Wanneer het koude seizoen eraan komt, slaat helaas vaak de griepgolf toe. Een zwak immuunsysteem is niet de enige reden, maar kan wel een oorzaak zijn. 

PRAKTIJK NIEUWS, 10 October, 2023

Abrikozen komen in de zomermaanden vaak voor in de supermarkt. Veel volwassenen en kinderen vinden lekker en eten deze fruitsoort dan ook volop. Maar wist je dat de pitten van de abrikozen levensgevaarlijk zijn en dat je deze niet mag eten? Dit komt door de giftige stof die in de pit zit. Lees hier meer over deze en andere fruitpitten.

PRAKTIJK NIEUWS, 06 October, 2023

Je weet vast dat een diëtist kan helpen om gewicht te verliezen. Maar wat doet een diëtist nog meer? We vertellen je graag meer over ons werk. Want we doen zeker meer dan alleen maar kinderen en volwassenen helpen om af te vallen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 03 October, 2023

Heb jij wel eens last van je darmen? Zoals opgeblazen gevoel, winderigheid, obstipatie of juist diarree? Dan kan het zijn dat je te weinig vezels eet. Vezels zijn harde stukjes in je voeding, die de darmen stimuleren en daarmee zorgen voor normale stoelgang en minder klachten zoals buikpijn.
We willen je graag wat meer vertellen over vezels. 

PRAKTIJK NIEUWS, 29 September, 2023

Het is vandaag Wereld Hart Dag. Een dag waarop we aandacht besteden aan ons belangrijkste orgaan. 

PRAKTIJK NIEUWS, 26 September, 2023

Spelen, leren en huiswerk maken? Kinderen hebben vaak veel te doen en vergeten dan soms om genoeg te drinken. Voldoende drinken is heel belangrijk voor de gezondheid van je kind. Daarom geven we je in deze blog 5 tips om je kind regelmatig te laten drinken. 

PRAKTIJK NIEUWS, 22 September, 2023

Een cholesterol arm dieet wordt ingezet als je een te hoog cholesterol hebt. Door middel van voeding en verandering in je leefstijl kan je je cholesterol verlagen en kan je medicijngebruik wellicht voorkomen. 
Onze diëtisten kunnen jou helpen je cholesterol te verlagen en een cholesterol arm dieet te volgen. En dat is niet zo ingewikkeld, maar geeft wel veel resultaat en zorgt ervoor dat jouw cholesterol gaat verlagen en jij je fitter en energieker gaat voelen. We geven je nu alvast tips. 

PRAKTIJK NIEUWS, 19 September, 2023

19 september is de Dag van de Diëtist. 

Wij willen iedereen ontzettend bedanken voor het vertrouwen in ons en alle leuke, lieve en soms emotionele gesprekken op het spreekuur. 

Jullie beoordelen ons met een 9,4! Echt fantastisch. Dank dank dank!

PRAKTIJK NIEUWS, 15 September, 2023

Antioxidanten zijn essentiële verbindingen die ons lichaam beschermen tegen schade van vrije radicalen. Wanneer vrije radicalen zijn ophopen in ons lichaam kunnen ze bijdragen aan veroudering of chronische ziekten. Welke voedingsmiddelen zijn rijk aan antioxidanten en hebben dus potentiële gezondheidsvoordelen? Lees het hier. 

PRAKTIJK NIEUWS, 12 September, 2023

Hoe gezond eet jouw peuter? Gezond eten voor peuters is belangrijk voor een goede ontwikkeling en groei. Maar in de peuterleeftijd is nu net niet altijd het makkelijkst om je kind gezond te laten eten. De lust ik niet fase viert in deze fase hoogtij. En je peuter is zichzelf aan het ontdekken en gaat meer zijn eigen en jouw grenzen opzoeken. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn, maar sommige peuters eten zo weinig of eenzijdig, dat er reden tot zorg kan zijn. 

PRAKTIJK NIEUWS, 08 September, 2023

Ben jij een diëtist die houdt van afwisseling in de dag, graag leert en zin heeft om ons team te versterken voor een aantal maanden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

PRAKTIJK NIEUWS, 05 September, 2023

Onze 8 beste tips om elke gezonde verandering beter en langer vol te houden.

PRAKTIJK NIEUWS, 01 September, 2023

Aankomen in gewicht kan een hele klus zijn. Wekelijks helpen wij volwassenen en kinderen die een te laag gewicht hebben of veel zijn afgevallen in korte tijd om weer aan te komen in gewicht. En dat dit niet altijd even makkelijk gaat zien we dan ook geregeld. We geven je graag onze 3 beste tips om te kunnen aankomen in gewicht.

PRAKTIJK NIEUWS, 30 August, 2023

Het is op een jonge leeftijd al belangrijk om op een gezond gewicht te zitten. Maar wanneer spreken we van een kind met overgewicht? Wanneer een kind te veel lichaamsvet heeft (te hoge BMI). Omdat kinderen nog groeien gelden er hiervoor wel andere richtlijnen wanneer een kind overgewicht heeft dan volwassenen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 25 August, 2023

Ben jij op zoek naar een online diëtiste? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Heb je een drukke baan of kleine kinderen of vind je het wel zo makkelijk om vanuit huis begeleiding van een diëtist te krijgen? Dan is een online afspraak via beeldbellen of telefonisch alleen maar handig.

PRAKTIJK NIEUWS, 22 August, 2023

De keuze tussen wel of geen roomboter gebruiken in onze voeding is een onderwerp dat vaker tot discussie leidt. Roomboter is een ingrediënt waar koks maar graag gebruik van maken en in veel traditionele recepten staat. Tegelijkertijd zijn er zorgen over de impact op de gezondheid vanwege het hoge gehalte aan verzadigde vetten. In deze blog de voors en tegens voor het gebruik van roomboter, gebaseerd op de wetenschappelijke onderzoeken van de afgelopen jaren. 

PRAKTIJK NIEUWS, 18 August, 2023

Veel mensen hebben wel eens last van een opgeblazen buik, bijvoorbeeld als ze uit eten zijn gegaan of na een dag wat minder gezond eten. Maar er zijn mensen die elke dag of meerdere dagen per week last hebben van een opgeblazen gevoel en daardoor een strak gevoel in de buik. En daar is bijna altijd iets aan te doen door je voeding aan te passen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 14 August, 2023

Hoeveel kilo is normaal om aan te komen? En hoeveel mag je extra eten? Lees het hier. 

PRAKTIJK NIEUWS, 11 August, 2023

Net terug van vakantie en je voorgenomen gezonder te gaan leven? Gezonder te gaan eten, te zorgen dat je je fitter gaat voelen of nu eindelijk van die buikklachten, zoals opgeblazen gevoel, buikkrampen en diarree of obstipatie af? Maak dan nu een afspraak bij één van onze diëtisten en wij helpen je. Zodat je je fitter en energieker gaat voelen en minder klachten ervaart. 

Gratis begeleiding van de diëtist
Heb je voor dit jaar je eigen risico al opgebruikt? Dan zijn er de rest van het jaar voor jou geen kosten meer verbonden aan begeleiding door de diëtist. De zorgverzekeraar vergoedt dan de volledige kosten tot 3 uur per jaar. Dit zijn zo'n 5-6 afspraken.  

PRAKTIJK NIEUWS, 08 August, 2023

Sommige mensen denken dat de inname van te veel cafeïne slecht voor je gezondheid kan zijn. Is dit een feit of een fabel?

PRAKTIJK NIEUWS, 04 August, 2023

Zit naar de sportschool gaan er even niet in? Gelukkig gaat het calorieën verbranden tijdens het schoonmaken ook erg snel. Weten hoe veel? Lees snel verder

PRAKTIJK NIEUWS, 31 July, 2023

Het spreekt voor zich, maar voor de zekerheid: bij een koolhydraatarm dieet beperk je de koolhydraten in je dagelijkse voedingspatroon. Veel mensen doen het om af te vallen, maar het wordt ook veel gedaan bij mensen met diabetes. Waarom een koolhydraatarm dieet bij afvallen? En wat moet je wel eten? Lees het hier. 

PRAKTIJK NIEUWS, 27 July, 2023

Kunnen ze jou ook wakker maken voor kaas? Alle soorten? Maar wat als blijkt dat je lactose-intolerant bent? Moet je dan de kaas laten staan? 

PRAKTIJK NIEUWS, 24 July, 2023

Zwemmen heeft veel voordelen voor lichaam en geest, maar wordt vaak onderschat of vergeten. 
Benieuwd naar de voordelen? Lees ze hier.

PRAKTIJK NIEUWS, 21 July, 2023

Heb jij thuis een moeilijke eter en ben jij elk jaar in de stress omdat er in het vakantieland misschien niks te vinden is wat hij/zij lust? Hier een aantal tips!

PRAKTIJK NIEUWS, 17 July, 2023

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind. Ook gezonde voeding. In de supermarkt is een scala aan producten speciaal voor baby’s en peuters, maar zijn deze nu ook allemaal gezondNeem baby- en peuterkoekjes als voorbeeld. Ze lijken misschien gezond omdat erop staat dat ze geschikt zijn voor hele jonge kinderen. Is dat ook zo?

PRAKTIJK NIEUWS, 13 July, 2023

Vallen tomaten onder groente of fruit? Een eeuwige discussie. 

Hier het antwoord zodat we allemaal weer lekker kunnen slapen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 10 July, 2023

Voldoende bewegen is belangrijk om je fit te voelen, een gezond gewicht te behouden of te krijgen en om goed in je vel te zitten. Als je veel zit tijdens je werk is het extra belangrijk om tussendoor ook te bewegen. 

Hoelang je achter elkaar beweegt maakt niet uit. Elke minuut telt mee. Dus neem bijvoorbeeld zo vaak mogelijk de trap. Belangrijk is dat je ademhaling omhoog gaat en dat je in totaal 2,5 uur beweging per week haalt. Meer is altijd beter! 

Lees verder voor tips om makkelijker meer te bewegen.
 

PRAKTIJK NIEUWS, 03 July, 2023

Er zijn kinderen die erg veel last hebben van de peuterpuberteit of de bekende ‘nee’-fase. In deze fase kan het eten een lastig punt worden.

PRAKTIJK NIEUWS, 30 June, 2023

Ook tijdens de zomervakantie kan je gewoon een afspraak maken bij één van onze diëtisten. 
Dus wil je nog voor je vakantie aan de slag met fitter en energieker worden of je klachten verminderen? Maak dan meteen een afspraak. 

PRAKTIJK NIEUWS, 29 June, 2023

IJskoffie, heerlijk met het warme weer! Maar wist je dat kant-en-klare ijskoffies veel meer suiker bevatten? Een klein deel ervan is melksuiker, maar meestal is het merendeel toegevoegd. Dat geldt natuurlijk ook voor de smaakjeskoffie die je bij grote koffieketens koopt. En er lijken steeds meer smaken bij te komen. Lees verder voor de Do's en Don'ts.

PRAKTIJK NIEUWS, 26 June, 2023

Wist je dat de gemiddelde Nederlander 163 gram groenten per dag eten. Het advies is om minimaal 250 gram groenten per dag te eten. Eet jij voldoende groenten? 

PRAKTIJK NIEUWS, 22 June, 2023

Nu het mooie weer toch echt weer daar is, de vakantie in het vooruitzicht en de festivalweides weer platgelopen worden een gezonde en makkelijke lunch voor jullie voor onderweg. Wraps! 

Altijd lekker en makkelijk klaar te maken. Je kan 2 of 3 wraps eten als lunch of 1 wrap als tussendoortje. Wikkel ze in plastic of aluminiumfolie of neem ze mee in een broodtrommel en bewaar gekoeld. We geven je 3 recepten. 

PRAKTIJK NIEUWS, 19 June, 2023

In de menopauze begint er fysiek een nieuwe fase in je leven. Sommige vrouwen komen tijdens de overgang aan in gewicht en vinden het moeilijk om af te vallen. Ook neemt het risico op botontkalking toe. Als je in deze periode goed op je voeding let, is de kans groter dat je langer gezond en fit blijft. In deze nieuwsbrief geven we je een aantal tips over het verkleinen van de kans op botontkalking en tips om op gewicht te blijven tijdens de overgang

PRAKTIJK NIEUWS, 15 June, 2023

Lees snel verder hoe je dit doet en waar de Schijf van Vijf voor staat. 

PRAKTIJK NIEUWS, 12 June, 2023

Zomervakantie, voor de meeste van ons een heerlijke tijd van het jaar. Het geeft ons het gevoel dat alles mag en niets moet. Dit gevoel maakt een gezonde leefstijl vasthouden vaak een stuk lastiger. Maar wat er niet aan komt, hoeft er straks ook niet af! 

PRAKTIJK NIEUWS, 08 June, 2023

Gezonde tussendoortjes zijn belangrijk voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Ze geven energie, maar ook belangrijke bouwstoffen voor groei en ontwikkeling. Maar wat zijn leuke ideeën voor gezonde tussendoortjes? Wij geven een aantal voorbeelden. 

PRAKTIJK NIEUWS, 05 June, 2023

Wat zou het fijn zijn als er in restaurants een gezonder en duurzamer menu voor kinderen zou zijn. Het voedingscentrum probeert een handje te helpen. Lees snel verder hoe ze dat willen doen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 01 June, 2023

Vandaag een paar interessante feiten over melk. 

PRAKTIJK NIEUWS, 29 mei, 2023

Gerechten waarin alcoholische drank is verwerkt zijn niet geschikt voor zwangeren of kinderen. Er blijft altijd wat alcohol achter, ondanks dat er alcohol verdampt of vervliegt. Meer informatie? Lees snel verder. 

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2023

Hé kanjer, beloon jij jezels weleens voor de doelen die je haalt? Sta je stil bij elk moeilijk moment dat je overwonnen hebt?

PRAKTIJK NIEUWS, 22 mei, 2023

Er is steeds meer aandacht voor de voedzaamheid van insecten, bijvoorbeeld sprinkhaan, krekels, rupsen, mieren en bijen. Misschien heb je er wel berichten over zien langskomen: de toevoeging van insecten in je eetpatroon.

PRAKTIJK NIEUWS, 18 mei, 2023

Steeds meer kinderen eten volgens een vegetarisch eetpatroon. Dit kan zeker op een gezonde manier, maar het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgen. In deze blog bespreken we enkele belangrijke voedingsstoffen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 15 mei, 2023

De lente is begonnen en dat betekent dat er hopelijk meer zon komt de komende maanden. Met de zon en stijgende temperaturen komt bij elke ouder de vraag “Mag ik een ijsje?”. 
Dan kiezen we het liefst voor een gezonde versie en gelukkig is dit heel simpel. 

PRAKTIJK NIEUWS, 11 mei, 2023

Bakken is iets wat veel van ons leuk vinden om te doen. Om dit samen met jouw kinderen te doen ook een feestje! Vaak zitten er enorme hoeveelheden suikers en vetten in en weten we allemaal dat het niet de meest gezonde tussendoortjes zijn. Maar eten weggooien is zonde, dus dan wordt het toch opeten en/of uitdelen. Kan bakken ook op een gezondere manier? Zeker! Lees snel verder voor onze beste tips.

PRAKTIJK NIEUWS, 04 mei, 2023

Verse groenten zijn gezonder dan diepvriesgroenten. Is dit wel of niet waar?

Lees het hier. 

PRAKTIJK NIEUWS, 01 mei, 2023

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, wordt vaak gezegd. Maar waarom is dat zo? Lees snel verder. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 27 April, 2023

Je bent zwanger! Gefeliciteerd. Dit is een hele speciale periode in je leven, waarin er veel dingen veranderen in je lijf. Je wil het beste voor jouzelf en je kindje. Om je te helpen met wat je kan eten hebben wij deze digitale weekmenu's voor je gemaakt. Dat is weer een zorg minder. We nemen je aan de hand mee door elk maaltijdmoment gedurende 2 weken. Ze zijn geschreven door enthousiaste diëtisten met ervaring. 

PRAKTIJK NIEUWS, 24 April, 2023

Vind jij het ook zo moeilijk om samen met je kind te bepalen wat een leuke sport kan zijn? Misschien een teamsport of toch individueel? En welke sport dan? Tennis, hockey, voetbal, rugby, badminton, volleybal, basketbal, paardrijden, skiën, er zijn zoveel sporten. 
Liesbeth vertelt jullie over deze lastige beslissing die zij inmiddels alweer een tijd geleden voor haar 3 kinderen gemaakt heeft. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 14 April, 2023

Hier een lekker recept voor een koolhydraatarme maaltijd. En wil je gewoon koolhydraten eten, dan combineert het prima met zilvervliesrijst of volkoren couscous!

Eet smakelijk! 

PRAKTIJK NIEUWS, 12 April, 2023

Wil jij starten met het FODMAP dieet, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? We geven je 5 tips. 

PRAKTIJK NIEUWS, 27 March, 2023

Er is weer uitbreiding van het team! Lisanne Sosef komt ons versterken in Voorburg. 
Ze wil zich graag aan jullie voorstellen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 26 March, 2023

Er komen weer een aantal feestdagen aan. Op deze dagen zijn wij niet telefonisch bereikbaar. 

 

PRAKTIJK NIEUWS, 23 March, 2023

De Ramadan is weer begonnen. Van 23 maart tot 21 april doen veel moslims mee aan de Ramadan. Dit is een heilige maand om te leren hoe het voelt voor mensen die in armoede leven. Van zonsopgang tot zonsondergang wordt er gevast, dat is bijna 17 uur. Ook onze diëtist Burcu doet mee met de Ramadan. In deze blog haar tips voor deze periode. 

PRAKTIJK NIEUWS, 20 March, 2023

De huid is ons grootste orgaan, daarom is het belangrijk ook hier goed voor te zorgen. Het is ook belangrijk om zo gezond mogelijk te eten zodat je de huid van binnenuit goed verzorgd. Maar welke voeding en supplementen zijn nou belangrijk voor de huid en wat doet de huid eigenlijk? Lees het hier!

PRAKTIJK NIEUWS, 16 March, 2023

Nieuw: YouTube kanaal

Via dit kanaal geven we jullie inspiratie en tips om gezonder te gaan leven. Zo kunnen jullie ons beter leren kennen. Superleuk om onze kijk op voeding met je te delen.


  


 

PRAKTIJK NIEUWS, 13 March, 2023

Ben jij ook zo goed bezig met sporten of misschien wel een andere vorm van inspanning zoals een dagelijkse wandeling? Elke vorm van beweging draagt bij aan een betere gezondheid. Wanneer je intensievere inspanning levert is het ook belangrijk om zo gezond mogelijk te eten. Maar wat heeft je lichaam nou echt nodig tijdens of na het sporten? 

PRAKTIJK NIEUWS, 09 March, 2023

Heb je voor dit jaar je eigen risico al opgebruikt of weet je dat je deze altijd opmaakt? Dan zijn er voor jou geen kosten verbonden aan begeleiding door de diëtist.

PRAKTIJK NIEUWS, 06 March, 2023


Als je de laatste tijd de krantenkoppen hebt gevolgd, heb je waarschijnlijk gemerkt dat plantaardige voeding in populariteit toeneemt. Maar wat houdt het precies in en waarom is het zo populair?
 

PRAKTIJK NIEUWS, 02 March, 2023

Wist je dat ... courgettes en pompoenen giftig kunnen zijn?

 

PRAKTIJK NIEUWS, 27 February, 2023

Op zoek naar gezonde koolhydraatarme recepten? Wij hebben speciaal voor jou een receptenbundel gemaakt. Waar je die kan vinden? Lees het hier. 

PRAKTIJK NIEUWS, 23 February, 2023

Lees het antwoord hier!

PRAKTIJK NIEUWS, 20 February, 2023

Het voorjaar komt er weer aan! Dit betekent ook dat het langer licht is buiten en dat we de zon steeds vaker zullen zien. Ons lichaam heeft dit nodig! Onder andere om genoeg vitamine D binnen te krijgen. Lees hier alles over Vitamine D. 

PRAKTIJK NIEUWS, 16 February, 2023

Eetbare bloemen op je bord. Je kan ze gebruiken om het gerecht op te vrolijken OF gebruik ze om een gerecht te kruiden of smaak aan thee te geven. Hierbij onze top vijf eetbare bloemen, met wat extra tips en weetjes.

 

PRAKTIJK NIEUWS, 13 February, 2023

Geef ik mijn kind na sport iets extra's?

Een uur sporten per dag hoort bij een gezond bewegend kind. De richtlijn voor kinderen is: minimaal 1 uur per dag flink inspannen door rennen, fietsen, skateboarden, dansen of sporten. Heeft je kind na het sporten trek? Geef dan een gezonde snack. Lees hier welke dat zijn.  

PRAKTIJK NIEUWS, 09 February, 2023

Wat doet zout nou eigenlijk met je lichaam? En hoe vervang je zout zonder smaakloos eten te krijgen?

Lees het hier.

PRAKTIJK NIEUWS, 06 February, 2023

Hoe slaapt jouw kind? Ben jij team goede slapers of team slechte slapers? Of misschien heb je van allebei wel één of meer kinderen in huis. Lees in deze blog alles over kinderen en slapen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 02 February, 2023

Geen dag van een diëtist is hetzelfde. Liesbeth geeft een inkijkje in een van haar werkdagen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 30 January, 2023

Lukt het jou niet om af te vallen met een gezond voedingspatroon? Heb je vaak trek in zoet, ook vlak na het eten? Wellicht is een koolhydraat arm dieet dan wat voor jou. 

Binnen onze praktijk werken wij met de methode Grip op Koolhydraten.

 

PRAKTIJK NIEUWS, 26 January, 2023

Geen dag van een diëtist is hetzelfde. Burcu geeft een inkijkje in een van haar werkdagen.

PRAKTIJK NIEUWS, 23 January, 2023

Heb jij nou ook soms zin in frisdank? Maar wil je minder suiker gaan gebruikten? Je bent niet de enige. Steeds meer mensen proberen hun suikerinname te verlagen. Daarom worden ook steeds meer voedingsmiddelen gezoet met zoetstoffen. Die leveren wel de zoete smaak, maar niet de calorieën van suiker, of het negatieve effect op tanden of bloedsuikerwaarde. In hoeverre zijn zoetstoffen veilig en zijn er ook nadelen? Lees het hier. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 19 January, 2023

Geen dag van een diëtist is hetzelfde. Samantha geeft een inkijkje in een van haar werkdagen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 16 January, 2023

Waar lijkt een walnoot nou het meest op? Hersenen! Dat geeft voor veel mensen ook meteen de connectie dat walnoten goed zijn voor de concentratie. Helaas is dit niet waar, maar je wilt ze wel eten. Waarom? Lees het hier. 

PRAKTIJK NIEUWS, 12 January, 2023

Geen dag van een diëtist is hetzelfde. Lisa geeft een inkijkje in een van haar werkdagen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 09 January, 2023

Hoe ga je nou eigenlijk gezond het nieuwe jaar in? Bij het nieuwe jaar komen er vaak goede voornemens kijken bij veel mensen of je nou gezonder, misschien juist minder of duurzamer wilt gaan eten. Tips om de juiste voornemens te bedenken en vol te houden? En een lekker en gezond muffinrecept? Lees snel verder!

 

PRAKTIJK NIEUWS, 05 January, 2023

Het is helaas alweer de laatste week van Lisanne, 16 weken is ze bij ons in de praktijk geweest. Ze heeft het heel goed gedaan! Benieuwd hoe de dag van een stagiaire bij ons eruit ziet? Lees snel verder voor een stagedag van Lisanne. 

PRAKTIJK NIEUWS, 02 January, 2023

Vanaf ons 30e jaar verliezen we gemiddeld per jaar 1% van onze spiermassa. Een 80-jarige kan hierdoor nog maar de helft van de oorspronkelijke spiermassa hebben. Als ouderen bovengemiddeld veel spiermassa verliezen én daarnaast een meetbaar verminderde spierfunctie en een lagere loopsnelheid hebben, heet dit ‘sarcopenie’. Zo’n 20 procent van de 65-plussers heeft hiervan last en kan hierdoor moeilijker bewegen. Omdat spierweefsel veel meer energie/brandstof verbruikt dan vetweefsel heeft het lichaam ook minder brandstof nodig. Hieronder leest u een aantal tips om goed gevoed ouder te worden. 

PRAKTIJK NIEUWS, 29 December, 2022

Zo aan het einde van het jaar heb je misschien al teruggekeken naar 2022 en bedacht wat je anders wil doen in 2023. Wij krijgen nu al veel aanmeldingen van mensen die gezonder eten op hun lijst van goede voornemens van 2023 hebben staan en een goede start willen maken daarmee met onze hulp. Wij geven je daarom graag een tip over hoe jij je goede voornemens rondom gezonder eten en meer bewegen goed kan voorbereiden, zodat je ze in 2023 daadwerkelijk bereikt. En dat start met een goede voorbereiding. 

PRAKTIJK NIEUWS, 27 December, 2022

Oud & nieuw is voor veel mensen een dag met veel hapjes. Zijn daar nog gezondere keuzes in te maken? Lees het hier.

PRAKTIJK NIEUWS, 22 December, 2022

Het team van Prima Voeding wenst u hele fijne feestdagen Op naar een prachtig 2023!

Start het jaar goed en lees ons e-book Starten met een goed plan, meer succes!
Lees snel verder waarom je dit gratis e-book niet wilt missen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 19 December, 2022

Deze December komt Radio 538 met Missie 538 in actie voor het Máxima. Het doel is om een zo groot mogelijk bedrag op te halen voor speciale clean rooms. Daarin kunnen afweercellen van kinderen met kanker worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Zo wordt de overlevingskans vergroot, met minder schade op de lange termijn.

PRAKTIJK NIEUWS, 16 December, 2022

Op 26 december is de praktijk gesloten. De rest van de kerstvakantie zijn wij geopend. 

PRAKTIJK NIEUWS, 15 December, 2022

Het is weer December, de feestmaand. Voor de meeste mensen is dit de lastigste maand om gezond te eten en voldoende te bewegen. Alle verleidingen maken het heel erg moeilijk. Daarnaast is het lang donker, waardoor we minder snel naar buiten gaan. Voor jullie een aantal tips om de schade in december beperkt houden.

PRAKTIJK NIEUWS, 12 December, 2022

Je hebt vast wel eens gemerkt dat het aanbod van groente en fruit in de supermarkten kan verschillen per seizoen of dat je sommige producten juist het hele jaar door kan kopen. Maar wat zijn nou eigenlijk seizoensgroenten en fruit  en waarom is het beter om met de seizoenen mee te gaan? Wij geven antwoord op deze vragen. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 08 December, 2022

Een opgeblazen gevoel na het eten is iets wat vaak voorkomt. De buik is harder dan normaal en duidelijk gevuld met lucht. Soms ook met andere klachten erbij zoals buikkramp of misselijkheid. 

Mogelijke oorzaken en een aantal helpende tips lees je hier. 

PRAKTIJK NIEUWS, 05 December, 2022

Iedereen heeft wel eens sla en andere rauwkost, konijnenvoer genoemd of horen noemen. Maar laat nou niet alle sla, rauwkost en andere groenten geschikt zijn voor konijnen. Daar kwam Liesbeth achter toen er 2 konijnen werden aangeschaft in haar huishouden. Ook kwam ze erachter dat er meerdere overeenkomsten met de gezonde leefstijl adviezen voor mensen zijn. Benieuwd? Lees dan verder.

PRAKTIJK NIEUWS, 01 December, 2022

Wil je afvallen of er slanker uitzien? Zorg er dan ook voor dat je meer spierweefsel gaat aanmaken.

Hoe? Lees het hier!

PRAKTIJK NIEUWS, 24 November, 2022

Diëtisten die een blog maken over kaasfondue, ik zie je denken. Kaasfondue is natuurlijk niet het aller gezondst. Maar wij vinden dat als je 80% van de tijd gezond eet, je heus ook de andere 20% eens een keer iets minder gezond kan eten. Kaasfondue is in ieder geval één van de favorieten van Liesbeth. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 17 November, 2022

Pepernoten, chocoladeletters, marsepein, speculaas… zodra het kouder wordt en sinterklaas onderweg is naar Nederland, stromen de winkels er vol mee. En nu hij in het land is, is het nog lastiger om al het lekkers om je heen te weerstaan. Hoe ga je om met deze gigantische hoeveelheid suiker? En kan het gezonder zonder in te leveren op de gezelligheid?

PRAKTIJK NIEUWS, 10 November, 2022

Van 7 tot en met 11 november is het de ‘’Week tegen ondervoeding’’. In deze week geven wij extra aandacht aan de bewustwording, signalering en behandeling van ondervoeding. In Nederland is het de eerste keer dat we meedoen aan de Europese Malnutrition Week. 

PRAKTIJK NIEUWS, 03 November, 2022

Is rood vlees ongezond? Word je dik van alcohol?
Over voeding gaan allerlei verhalen rond. Ook verhalen die niet gebaseerd zijn op feiten uit onderzoek. We scheiden een aantal feiten en fabels in deze blog. Benieuwd? Lees snel verder.

PRAKTIJK NIEUWS, 20 October, 2022

Wil je al een tijd gezonder gaan leven? Meer energie krijgen, wat afvallen of nou eindelijk eens aan de slag met die buikpijn, die je belemmert in het dagelijkse leven? 

Maar lukt het je niet om daadwerkelijk aan de slag te gaan hiermee? Je bent niet de enige.
4 tips om het makkelijker te maken.

 

PRAKTIJK NIEUWS, 13 October, 2022

Vanuit de NCV (Nederlandse Coeliakie Vereniging) is nieuw advies gekomen rondom het gebruik van linzen bij Coeliakie. Lees snel verder zodat je weet wat er anders is. 

PRAKTIJK NIEUWS, 06 October, 2022

Wanneer het koude seizoen eraan komt, slaat helaas vaak de griepgolf toe. Een zwak immuunsysteem is niet de enige reden, maar kan wel een oorzaak zijn. 

Om fit en sterk aan het herfst- en winterseizoen te beginnen is het goed het immuunsysteem te boosten. Lees snel verder hoe je dit kan doen.  

PRAKTIJK NIEUWS, 29 September, 2022

Je wil graag gezonder gaan eten, maar in de supermarkt ga je altijd overstag en koop je toch dingen die je niet nodig hebt. We gaan je helpen om de verleiding te weerstaan met 5 tips. 

PRAKTIJK NIEUWS, 22 September, 2022

Wist je dat water drinken belangrijker is dan eten? Het lichaam bestaat uit ongeveer 60% uit water en water is de basis voor verschillende processen in ons lichaam. Hierdoor kan ons lichaam dus niet zonder water.  Het advies is om gemiddeld 1,5 tot 2 liter vocht per dag te drinken. 
Maar wat doet water precies met en in ons lichaam? Lees hier 10 leuke en interessante feiten. 

PRAKTIJK NIEUWS, 13 September, 2022

Stel al je vragen aan onze diëtisten via whatsapp of telefonisch

Maandag 19 september is het de dag van de diëtist. En daarom kan jij ons al jouw vragen stellen, die hebt over voeding. Of het nu gaat om hoe jij het beste af kan vallen of fitter kan worden, of misschien heb jij een kind dat niet zo goed eet of juist een kind dat vaak buikpijn heeft. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 06 September, 2022

Wil je ook meer weten over welke producten nu gezond voor je zijn als je gezonder wil leven of af wil vallen? Of vind je het moeilijk om te bepalen welke producten je wel kan eten met je voedselallergie of coeliakie? Diëtist Burcu, van Prima Voeding, kan je hier alles over vertellen. En omdat het 19 september de dag van de diëtist is, doet ze dit gratis. 

 

PRAKTIJK NIEUWS, 25 August, 2022

Je hoort er het laatste jaar veel over: Intermittend Fasting. Maar wat is het nou eigenlijk? En waar moet je op letten? Lees het in deze blog!

PRAKTIJK NIEUWS, 25 August, 2022

Iedereen weet dat het eten van voldoende groente belangrijk is voor de gezondheid van kinderen. Helaas komt het voor dat kinderen juist de bonen, bloemkool, wortels en andere groentes op hun bord laten liggen. Er zijn een aantal praktische tips die we graag met jullie willen delen. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 12 August, 2022

We hebben het al vaker gehad over het vervangen van vlees. Beter voor je gezondheid en beter voor het milieu. En je hoeft helemaal geen hardcore veganist te worden, maar je kan al veel bereiken door 2x per week geen vlees te eten. Deze keer willen we je wat vertellen over de kant- en klare vleesvervangers. 

PRAKTIJK NIEUWS, 04 August, 2022

Starten met werken na een vakantieperiode geeft voor de meeste mensen niet het fijnste gevoel. Het is natuurlijk ook wel weer leuk om met een collega te kletsen over je vakantie, maar terug in het werkende ritme komen blijft elke keer weer lastig. Met de volgende tips willen wij je helpen om na je vakantie weer alles goed op te pakken. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 28 July, 2022

Tips voor op vakantie met een glutenvrij dieet

Glutenvrij eten op vakantie? Dat is misschien wel de grootste uitdaging wanneer je glutenvrij moet eten. Maak je geen zorgen, met een goede voorbereiding is elke vakantie heerlijk. Ook glutenvrij! Hier een aantal handige tips.

PRAKTIJK NIEUWS, 20 July, 2022

Je wil graag een paar kilo kwijt of gezonder gaan eten. Dit lukt je de eerste week prima, maar daarna wordt het steeds lastiger en na 3 weken gooi je de handdoek in de ring. Het gaat je toch nooit lukken. 
Maar wat anderen kunnen, kan jij ook, echt! Hier 4 tips om gezonder eten, meer bewegen of andere voornemens die je hebt, ook daadwerkelijk uit te voeren en te blijven volhouden. 

PRAKTIJK NIEUWS, 14 July, 2022

9 juli 2022 was de eerste Suikermaxdag van 2022. Volgens Foodwatch Nederland hebben de meeste Nederlandse kinderen tussen 4 en 8 jaar oud op deze dag hun suikerlimiet voor het hele jaar gehaald. Terwijl we nog bijna een half jaar te gaan hebben! Hoe dit kan? Lees snel verder.

 

PRAKTIJK NIEUWS, 08 July, 2022

Opvliegers, zwetend wakker worden in de nacht, slapeloosheid of een mistig hoofd (brainfog), allemaal klachten die veroorzaakt worden door een disbalans in de hormonen. Zoals bijvoorbeeld in de overgang. In Amerika een trend en ook steeds bekender in Nederland, seedcycling, waarbij je met het dagelijks gebruik van verschillende soorten zaden deze klachten probeert te verminderen. 
Hoe doe je dat? lees snel verder. 

PRAKTIJK NIEUWS, 29 June, 2022

Je hebt vast wel eens gehoord dat variatie in je voeding belangrijk is om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. En ook voor groenten en fruit gaat dit op. Uit onderzoek is gebleken dat elke kleur bepaalde gezondheidsvoordelen heeft. De kleur van groenten of fruit zegt ook iets over of het eetbaar is. De kleur wordt bepaald door de flavonoïden, dit zijn geen essentiële voedingsstoffen. Er wordt nog onderzoek gedaan of deze stoffen gezondheidseffecten hebben, maar hiervoor is nu nog geen bewijs. 

Lees snel verder over de effecten per kleur!
 

PRAKTIJK NIEUWS, 16 June, 2022

Sinds 2017 hebben wij op onze locatie aan de Raadhuisstraat 49 in Voorburg, een BIA weegschaal. De meeste van onze patiënten zijn er enthousiast over. Ben jij er al op geweest?  En weet je wat een BIA weegschaal doet? Lees dan snel verder. 

PRAKTIJK NIEUWS, 02 June, 2022

We horen maar al te vaak op ons spreekuur, daar heb ik geen tijd voor. Ik kan echt niet vaker gaan wandelen, ik kan echt niet wat extra groenten klaarmaken tijdens de lunch, ik heb er gewoon geen tijd voor. Komt jou dat bekend voor? Lees snel verder.

PRAKTIJK NIEUWS, 30 mei, 2022

Tijd voor een nieuw rondje Tips van de diëtist!

PRAKTIJK NIEUWS, 27 mei, 2022

Meer dan een kwart van de kip-etende Nederlanders spoelt rauwe kip af onder de kraan. De meesten omdat ze dit hygiënischer vinden en zo bacteriën kunnen wegspoelen. Maar.. is dit wel zo hygiënisch? Het Voedingscentrum geeft ons het antwoord!

PRAKTIJK NIEUWS, 16 mei, 2022

Vitamine D staat de laatste jaren steeds meer in de belangstelling. We komen er niet alleen achter dat deze vitamine een extreem belangrijke rol speelt in veel processen in ons lichaam, maar ook dat er veel mensen zijn met een tekort. Wat doet vitamine D precies? En waar halen we het vandaan? Lees het hier!

PRAKTIJK NIEUWS, 09 mei, 2022

Duurzaam eten is goed voor het milieu én je gezondheid. Maar waar begin je? Lees hier de 3 belangrijkste stappen en onze 7 beste tips. 

PRAKTIJK NIEUWS, 03 mei, 2022

Omdat wij geloven dat wandelen een goed medicijn is doen wij als praktijk mee aan de Nationale Diabetes Challenge team Voorburg. Vanafanaf woensdag 11 mei wandelt er elke week een groep deelnemers in de buurt samen met begleeiding vanuit huisartsen, fysiotherapeuten en wij als diëtisten. 

 

PRAKTIJK NIEUWS, 22 April, 2022

Met een heerlijk paasweekend achter de rug is het tijd voor het antwoord op de vraag die we onszelf allemaal wel een keer gesteld hebben: wat is het verschil tussen bruine en witte eieren?

Wij zochten het voor je uit!

PRAKTIJK NIEUWS, 21 April, 2022

Hebben jullie onze nieuwe webshop al gespot?

Hier vind je kant-en-klare weekmenu's, e-books en andere extra's!
Blijf de shop de komende tijd checken want wij zullen steeds meer nieuwe dingen toevoegen. 

Let 2022 be the year that changes your life(style) for good!

PRAKTIJK NIEUWS, 15 April, 2022

Coeliakie is een auto-immuunziekte die de spijsvertering en opname van voedingsstoffen uit de dunne darm verstoort. Bij een auto-immuunziekte maakt het afweersysteem antistoffen aan, die vervolgens onze lichaamseigen cellen aanvallen. Mensen met coeliakie zijn gevoelig voor gluten. 

Meer lezen over de symptomen en de behandeling? Lees snel verder. 

PRAKTIJK NIEUWS, 14 April, 2022

In de gemeente Leidschendam-Voorburg is het Nationaal Preventieakkoord vertaald naar het Lokaal Preventieakkoord 2021-2023. Eén van de speerpunten van dit akkoord is: Gezond gewicht.
De benoemde ambitie is: meer mensen laten sporten en bewegen en gezonder eten en drinken. Voldoende kennis over deze onderwerpen is essentieel voor het veranderen van voedingsgewoonten en leefstijl, o.a. het beweegpatroon.
 
In dit kader bieden de (kinder)diëtisten van Prima Voeding een aantal gratis, interactieve, educatieve workshops aan voor kinderen en jongeren van vier tot eenentwintig jaar en hun ouders (via basisscholen, kinderdagverblijven, middelbare scholen en MBO, Social fit work).

PRAKTIJK NIEUWS, 11 April, 2022

Door de steeds drukker wordende maatschappij krijgen onze hersenen een hoop informatie te verwerken. Onderzoekers geven aan dat het vermogen om keuzes te maken afneemt naarmate de dag vordert, dit noemen we keuzemoeheid. Lees hier een aantal tips om keuzemoeheid te voorkomen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 07 April, 2022

Is jouw kind een moeilijke eter, eet het slecht mee met de warme maaltijd? En lukt het daardoor niet om je kind gezond te laten eten? Dit zijn problemen die wij vaak tegenkomen op ons spreekuur.

We geven je vast een aantal tips waarmee je aan de slag kunt om er voor te zorgen dat je kind beter en gezonder gaat eten.

PRAKTIJK NIEUWS, 07 April, 2022

De feestdagen komen er weer aan en ook wij genieten dan van een paar dagen vrij met onze familie. Deze dagen zijn we niet bereikbaar. Maar we nemen natuurlijk de volgende dag contact met je op. 

PRAKTIJK NIEUWS, 25 March, 2022

Volgende week is het zover.  Van 2 april tot 2 mei is voor veel moslims de vastenmaand Ramadan. Een heilige maand om te leren hoe het voelt voor mensen die in armoede leven. Van zonsopgang tot zonsondergang wordt er gevast, dat is bijna 17 uur. Ook onze diëtist Burcu doet mee met de Ramadan!
In deze blog haar tips voor deze periode. 

PRAKTIJK NIEUWS, 10 March, 2022

Het is deze week de Nationale week zonder vlees. Een goed moment om stil te staan bij onze vleesconsumptie. Het verminderen of vermijden van dierlijke producten is populair. Vanwege het welzijn van dieren en/of het milieu of vanwege de gezondheidsvoordelen van een meer plantaardig dieet.
Is vegetarisch eten gezond? Stel dat je je eetpatroon wil aanpassen: waar moet je dan op letten?

PRAKTIJK NIEUWS, 03 March, 2022

Sabbelzakjes voor baby's. Je hebt ze misschien wel eens voorbij zien komen. 

Zijn ze goed om te gebruiken? Lees het hier. 

PRAKTIJK NIEUWS, 24 February, 2022

Onnodige dingen in je boodschappenmand doen, terwijl je gezonder wil eten of zelfs wat wil afvallen? Maak jij jezelf hier ook weleens schuldig aan? Gezonder willen eten staat bij veel mensen hoog op hun prioriteitenlijst. Helaas gaat de uitvoering vaak volgens het alles of niets principe. Dagen of weken alle juiste keuzes maken, één misstap begaan en meteen terugvallen in het oude ongezondere eetpatroon. 

Bewust boodschappen doen helpt bij het maken van gezonde keuzes en het voorkomen van een misstap. Wij geven tips!

PRAKTIJK NIEUWS, 18 February, 2022

Maanden of zelfs jarenlang last van darmklachten. Veel onderzoeken zonder uitkomsten. Uiteindelijk de diagnose Prikkelbare Darm. En wat nu? Er is geen medicijn, dus bij de artsen kom je niet verder. Ermee leren leven of toch op zoek naar oorzaken in jouw voedingpatroon? Voor veel mensen een duivels dilemma. Als je googled kom je namelijk al snel op het FODMAP-dieet, maar hoe volg je die nou precies..

Herken jij jezelf in deze situatie? Dat is heel goed mogelijk. 1 op de 10 mensen wereldwijd heeft last van een Prikkelbaar Darmsyndroom. 

Lees hier verder over het FODMAP-dieet en hoe wij hierin kunnen begeleiden. 

PRAKTIJK NIEUWS, 03 February, 2022

Geen streng dieet, maar de focus op gezond, duurzaam en genieten van eten. Mentale en emotionele gezondheid meenemen in het bereiken van een gezond gewicht is nieuw en verfrissend. Wij zijn fan en leggen hieronder beter uit wat eten volgens Soft health principe betekend. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 27 January, 2022

Ken jij de FoodFirst app? Een initiatief van Albert Heijn. En nu willen we geen reclame maken hier, maar als je van challenges houdt, is deze app een hele fijne ondersteuner in het gezonder gaan leven. Liesbeth probeerde hem alvast voor je uit. 

PRAKTIJK NIEUWS, 24 January, 2022

Per 14 januari 2022 hebben wij een nieuwe locatie geopend in Den Haag. Benieuwd waar? Lees het hier!

 

PRAKTIJK NIEUWS, 21 January, 2022

Acht op de tien Nederlands heeft goede voornemens. Vaak staat op nummer 1: afvallen en meer bewegen. We horen maar al te vaak op ons spreekuur, daar heb ik geen tijd voor. Ik kan echt niet vaker gaan wandelen, ik kan echt niet wat extra groenten klaarmaken tijdens de lunch, ik heb er gewoon geen tijd voor. Komt jou dat bekend voor?  Lees dan verder. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 24 December, 2021

Het is vandaag 9 jaar geleden dat Liesbeth Prima Voeding inschreef bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels hebben we bijna 3200 klanten mogen helpen naar een gezonder, energieker en fitter leven. En wist je dat wij dit jaar beoordeeld worden door onze klanten met een 9,2? Wat een mooi cijfer. Daar zijn we heel trots op. 

PRAKTIJK NIEUWS, 18 December, 2021

Wij mogen open blijven. 
Je kan nog steeds een afspraak bij ons maken dit jaar. We hebben nog enkele plekken vrij voor een intake. Wij helpen je fitter en gezonder te worden. Ga nu alvast aan de slag met je goede voornemens. 

PRAKTIJK NIEUWS, 17 December, 2021

December, een lastige tijd als het gaat om gezond leven. Op ons spreekuur horen wij veel mensen die zich hier zorgen om maken. In dit artikel een paar van onze tips.

De decembermaand is ook een hele leuke maand en genieten mag! Stel jezelf een realistisch doel. Probeer stabiel te blijven in gewicht of het aankomen binnen de perken te houden, dan ben je binnen een week weer klaar om door te pakken.

PRAKTIJK NIEUWS, 16 December, 2021

Een nieuw gezicht in onze praktijk: onze stagiaire Zoë.
Je komt haar voornamelijk tegen op onze locaties in Voorburg. Zij wordt begeleid door onze diëtist Samantha.

PRAKTIJK NIEUWS, 16 December, 2021

Vanaf 14 januari 2022 openen wij een nieuwe locatie aan de Denneweg in Den Haag. Je vindt ons dan bij Focus Mondzorg, de praktijk van Mirjam Oosting, mondhygiëniste. Lisa is de diëtist die hier spreekuur gaat doen.

PRAKTIJK NIEUWS, 22 November, 2021

Pepernoten, chocoladeletters, marsepein, speculaas… zodra het kouder wordt en sinterklaas onderweg is naar Nederlands stromen de winkels er vol mee. Hoe ga je om met deze gigantische hoeveelheid suiker? En kan het gezonder zonder in te leveren op te gezelligheid?

PRAKTIJK NIEUWS, 18 November, 2021

De nieuwe corona maatregelen roepen een aantal vragen op. 
Gelukkig vallen wij als diëtisten (paramedici) nog altijd onder de contactberoepen en hebben de maatregelen weinig invloed op ons huidige beleid. 

PRAKTIJK NIEUWS, 29 October, 2021

Een calorie is niks meer dan een maat voor de hoeveelheid energie die je in het eten kunt vinden. Het menselijk lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid calorieën per dag nodig om goed te kunnen functioneren. Je kan het zien als een soort brandstof voor een auto. 

Maar niet alle calorieën zijn hetzelfde. Meer weten? Lees dan de hele blog. 

PRAKTIJK NIEUWS, 22 October, 2021

Hoe voedselverspilling voorkomen?

Voedselverspilling.. een onderwerp waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben. Het is niet alleen zonde voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. 

7 tips om voedselverspilling te voorkomen.
 

PRAKTIJK NIEUWS, 04 October, 2021

Het is tijd voor de volgende ronde "Tips van onze diëtisten". 

PRAKTIJK NIEUWS, 29 September, 2021

Heb je voor dit jaar je eigen risico al opgebruikt? Dan zijn er de rest van het jaar voor jou geen kosten meer verbonden aan begeleiding door de diëtist. De zorgverzekeraar vergoedt dan de volledige kosten tot 3 uur per jaar. Dit zijn zo'n 5-6 afspraken.  

PRAKTIJK NIEUWS, 24 September, 2021

Coming soon...

PRAKTIJK NIEUWS, 24 September, 2021

Wat je eet, vertaalt zich niet direct in extra grammen lichaamsvet op de weegschaal. Wat er wel voor zorgt dat je aankomt, is het consequent meer calorieën eten dan je verbrandt. Dit betekent bijvoorbeeld dat je per jaar 1 kilogram aankomt als je elke dag 20 calorieën meer eet dan je verbruikt. 

PRAKTIJK NIEUWS, 31 August, 2021

Vaak denken we bij vitamine C aan de vitamine voor onze weerstand. Maar vitamine C doet nog meer. Lees snel verder in dit blog.

PRAKTIJK NIEUWS, 24 August, 2021

De Gezondheidsraad heeft nieuwe voedingsaanbevelingen voor zwangere vrouwen uitgebracht en de normen voor vitamines en mineralen herzien. 
Zwangere vrouwen kunnen over het algemeen de aanbevelingen volgen die gelden voor de hele bevolking. Maar er zijn een aantal aspecten waar extra op gelet moet worden.

PRAKTIJK NIEUWS, 20 July, 2021

Zomervakantie, voor de meeste van ons een heerlijke tijd van het jaar. Het geeft ons het gevoel dat alles mag en niets moet. Dit gevoel maakt een gezonde leefstijl vasthouden vaak een stuk lastiger. Maar wat er niet aan komt, hoeft er straks ook niet af! 

PRAKTIJK NIEUWS, 13 July, 2021

Wij blijven open in de zomervakantie, telefonisch zijn we soms minder goed bereikbaar. Wij wensen je een fijne zomer! 

PRAKTIJK NIEUWS, 25 June, 2021

Gezonder willen eten staat bij veel mensen hoog op hun prioriteitenlijst. Helaas gaat de uitvoering vaak volgens het alles of niets principe. Dagen of weken alle juiste keuzes maken, één misstap begaan en meteen terugvallen in het oude ongezondere eetpatroon. Want “het is nu toch al mislukt”. Herken jij jezelf hierin? Lees dan snel verder. 

PRAKTIJK NIEUWS, 24 June, 2021

Wat is een gezonde avondmaaltijd voor mijn kind? Moet het hele bord leeg? Mag mijn kind een toetje? En wat is dan een gezond toetje? 

PRAKTIJK NIEUWS, 28 mei, 2021

Er zijn kinderen die erg veel last hebben van de peuterpuberteit of de bekende ‘nee’-fase. In deze fase kan het eten een lastig punt worden.

PRAKTIJK NIEUWS, 20 mei, 2021

Omdat we geloven dat wandelen een goed medicijn is doen wij als praktijk mee aan de Nationale Diabetes Challenge team Voorburg.

PRAKTIJK NIEUWS, 23 March, 2021

Een goede voorbereiding is het halve werk

PRAKTIJK NIEUWS, 02 March, 2021

Keuzes maken. Voor sommige mensen een makkelijke taak en voor anderen een dagelijks struikelblok. 

PRAKTIJK NIEUWS, 29 January, 2021

Mijn werkdagen zijn altijd erg afwisselend. Dat komt omdat ik naast de spreekuren, voorlichtingen en congressen waar ik wel eens spreek, ook de randzaken van de praktijk regel als praktijkeigenaar.

PRAKTIJK NIEUWS, 19 January, 2021

Op 4 december, fietsend naar de Stationsweg bedacht ik me dat ik weer een drukke dag zou hebben.

PRAKTIJK NIEUWS, 14 January, 2021

Vitamine D is de vitamine waar we mee starten deze maand. De meeste mensen weten wel dat de zon vitamine D levert. Maar vitamine D zit ook in onze voeding.

PRAKTIJK NIEUWS, 05 January, 2021

Ik schrijf deze blog aan het einde van mijn werkdag. Het was weer een heerlijk afwisselende, drukke woensdag.

PRAKTIJK NIEUWS, 29 December, 2020

De kerstdagen zijn weer achter de rug. Nieuwe jaar staat voor de deur. Heb jij goede voornemens rondom gezonder eten, me...

PRAKTIJK NIEUWS, 11 December, 2020

Hoe zien onze werkdagen eruit? Lisa trapt deze serie af. Op dinsdag 1 december had ik avond spreekuur (13.00 – 21:00)....

PRAKTIJK NIEUWS, 25 November, 2020

Veel ouderen in Nederland zijn eenzaam. Met name kwetsbare ouderen worden hard getroffen door de maatregelen van de afge...

PRAKTIJK NIEUWS, 20 October, 2020

Deze vraag krijgen wij vaak tijdens ons spreekuur. Wij geven je graag antwoord op deze vraag.

PRAKTIJK NIEUWS, 12 October, 2020

Brood is niet meer weg te denken uit onze keukens. Wit, bruin, volkoren, spelt, meergranen... Er is ontzettend veel keus. En wat is nou eigenlijk het verschil?

PRAKTIJK NIEUWS, 25 June, 2020

Op 25 juni tekende Liesbeth, namens Prima Voeding Junior, een pledge met nog acht andere partijen om de komende jaren te zorgen dat 89% van de kinderen in de gemeente Leidschendam-Voorburg een gezond gewicht hebben.

PRAKTIJK NIEUWS, 30 March, 2020

We lopen van slaapkamer naar de ontbijttafel en door naar de laptop. We werken thuis, dus stappen niet op de fiets, of lopen naar het openbaar vervoer en zelfs niet eens die paar stappen naar de auto.