Actueel

PRAKTIJK NIEUWS, 15 March, 2023

De huid is ons grootste orgaan, daarom is het belangrijk ook hier goed voor te zorgen. Het is ook belangrijk om zo gezond mogelijk te eten zodat je de huid van binnenuit goed verzorgd. Maar welke voeding en supplementen zijn nou belangrijk voor de huid en wat doet de huid eigenlijk? Lees het hier!

PRAKTIJK NIEUWS, 10 March, 2023

Nieuw: YouTube kanaal

Via dit kanaal geven we jullie inspiratie en tips om gezonder te gaan leven. Zo kunnen jullie ons beter leren kennen. Superleuk om onze kijk op voeding met je te delen.


  


 

PRAKTIJK NIEUWS, 10 March, 2023

Ben jij ook zo goed bezig met sporten of misschien wel een andere vorm van inspanning zoals een dagelijkse wandeling? Elke vorm van beweging draagt bij aan een betere gezondheid. Wanneer je intensievere inspanning levert is het ook belangrijk om zo gezond mogelijk te eten. Maar wat heeft je lichaam nou echt nodig tijdens of na het sporten? 

PRAKTIJK NIEUWS, 03 March, 2023

Heb je voor dit jaar je eigen risico al opgebruikt of weet je dat je deze altijd opmaakt? Dan zijn er voor jou geen kosten verbonden aan begeleiding door de diëtist.

PRAKTIJK NIEUWS, 03 March, 2023


Als je de laatste tijd de krantenkoppen hebt gevolgd, heb je waarschijnlijk gemerkt dat plantaardige voeding in populariteit toeneemt. Maar wat houdt het precies in en waarom is het zo populair?
 

PRAKTIJK NIEUWS, 23 February, 2023

Wist je dat ... courgettes en pompoenen giftig kunnen zijn?

 

PRAKTIJK NIEUWS, 23 February, 2023

Op zoek naar gezonde koolhydraatarme recepten? Wij hebben speciaal voor jou een receptenbundel gemaakt. Waar je die kan vinden? Lees het hier. 

PRAKTIJK NIEUWS, 15 February, 2023

Lees het antwoord hier!

PRAKTIJK NIEUWS, 15 February, 2023

Het voorjaar komt er weer aan! Dit betekent ook dat het langer licht is buiten en dat we de zon steeds vaker zullen zien. Ons lichaam heeft dit nodig! Onder andere om genoeg vitamine D binnen te krijgen. Lees hier alles over Vitamine D. 

PRAKTIJK NIEUWS, 09 February, 2023

Eetbare bloemen op je bord. Je kan ze gebruiken om het gerecht op te vrolijken OF gebruik ze om een gerecht te kruiden of smaak aan thee te geven. Hierbij onze top vijf eetbare bloemen, met wat extra tips en weetjes.

 

PRAKTIJK NIEUWS, 08 February, 2023

Geef ik mijn kind na sport iets extra's?

Een uur sporten per dag hoort bij een gezond bewegend kind. De richtlijn voor kinderen is: minimaal 1 uur per dag flink inspannen door rennen, fietsen, skateboarden, dansen of sporten. Heeft je kind na het sporten trek? Geef dan een gezonde snack. Lees hier welke dat zijn.  

PRAKTIJK NIEUWS, 03 February, 2023

Wat doet zout nou eigenlijk met je lichaam? En hoe vervang je zout zonder smaakloos eten te krijgen?

Lees het hier.

PRAKTIJK NIEUWS, 03 February, 2023

Hoe slaapt jouw kind? Ben jij team goede slapers of team slechte slapers? Of misschien heb je van allebei wel één of meer kinderen in huis. Lees in deze blog alles over kinderen en slapen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 26 January, 2023

Geen dag van een diëtist is hetzelfde. Liesbeth geeft een inkijkje in een van haar werkdagen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 26 January, 2023

Lukt het jou niet om af te vallen met een gezond voedingspatroon? Heb je vaak trek in zoet, ook vlak na het eten? Wellicht is een koolhydraat arm dieet dan wat voor jou. 

Binnen onze praktijk werken wij met de methode Grip op Koolhydraten.

 

PRAKTIJK NIEUWS, 23 January, 2023

Geen dag van een diëtist is hetzelfde. Burcu geeft een inkijkje in een van haar werkdagen.

PRAKTIJK NIEUWS, 23 January, 2023

Heb jij nou ook soms zin in frisdank? Maar wil je minder suiker gaan gebruikten? Je bent niet de enige. Steeds meer mensen proberen hun suikerinname te verlagen. Daarom worden ook steeds meer voedingsmiddelen gezoet met zoetstoffen. Die leveren wel de zoete smaak, maar niet de calorieën van suiker, of het negatieve effect op tanden of bloedsuikerwaarde. In hoeverre zijn zoetstoffen veilig en zijn er ook nadelen? Lees het hier. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 06 January, 2023

Geen dag van een diëtist is hetzelfde. Samantha geeft een inkijkje in een van haar werkdagen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 06 January, 2023

Waar lijkt een walnoot nou het meest op? Hersenen! Dat geeft voor veel mensen ook meteen de connectie dat walnoten goed zijn voor de concentratie. Helaas is dit niet waar, maar je wilt ze wel eten. Waarom? Lees het hier. 

PRAKTIJK NIEUWS, 02 January, 2023

Geen dag van een diëtist is hetzelfde. Lisa geeft een inkijkje in een van haar werkdagen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 02 January, 2023

Hoe ga je nou eigenlijk gezond het nieuwe jaar in? Bij het nieuwe jaar komen er vaak goede voornemens kijken bij veel mensen of je nou gezonder, misschien juist minder of duurzamer wilt gaan eten. Tips om de juiste voornemens te bedenken en vol te houden? En een lekker en gezond muffinrecept? Lees snel verder!

 

PRAKTIJK NIEUWS, 23 December, 2022

Het is helaas alweer de laatste week van Lisanne, 16 weken is ze bij ons in de praktijk geweest. Ze heeft het heel goed gedaan! Benieuwd hoe de dag van een stagiaire bij ons eruit ziet? Lees snel verder voor een stagedag van Lisanne. 

PRAKTIJK NIEUWS, 23 December, 2022

Vanaf ons 30e jaar verliezen we gemiddeld per jaar 1% van onze spiermassa. Een 80-jarige kan hierdoor nog maar de helft van de oorspronkelijke spiermassa hebben. Als ouderen bovengemiddeld veel spiermassa verliezen én daarnaast een meetbaar verminderde spierfunctie en een lagere loopsnelheid hebben, heet dit ‘sarcopenie’. Zo’n 20 procent van de 65-plussers heeft hiervan last en kan hierdoor moeilijker bewegen. Omdat spierweefsel veel meer energie/brandstof verbruikt dan vetweefsel heeft het lichaam ook minder brandstof nodig. Hieronder leest u een aantal tips om goed gevoed ouder te worden. 

PRAKTIJK NIEUWS, 23 December, 2022

Zo aan het einde van het jaar heb je misschien al teruggekeken naar 2022 en bedacht wat je anders wil doen in 2023. Wij krijgen nu al veel aanmeldingen van mensen die gezonder eten op hun lijst van goede voornemens van 2023 hebben staan en een goede start willen maken daarmee met onze hulp. Wij geven je daarom graag een tip over hoe jij je goede voornemens rondom gezonder eten en meer bewegen goed kan voorbereiden, zodat je ze in 2023 daadwerkelijk bereikt. En dat start met een goede voorbereiding. 

PRAKTIJK NIEUWS, 23 December, 2022

Oud & nieuw is voor veel mensen een dag met veel hapjes. Zijn daar nog gezondere keuzes in te maken? Lees het hier.

PRAKTIJK NIEUWS, 16 December, 2022

Het team van Prima Voeding wenst u hele fijne feestdagen Op naar een prachtig 2023!

Start het jaar goed en lees ons e-book Starten met een goed plan, meer succes!
Lees snel verder waarom je dit gratis e-book niet wilt missen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 16 December, 2022

Deze December komt Radio 538 met Missie 538 in actie voor het Máxima. Het doel is om een zo groot mogelijk bedrag op te halen voor speciale clean rooms. Daarin kunnen afweercellen van kinderen met kanker worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Zo wordt de overlevingskans vergroot, met minder schade op de lange termijn.

PRAKTIJK NIEUWS, 13 December, 2022

Op 26 december is de praktijk gesloten. De rest van de kerstvakantie zijn wij geopend. 

PRAKTIJK NIEUWS, 09 December, 2022

Het is weer December, de feestmaand. Voor de meeste mensen is dit de lastigste maand om gezond te eten en voldoende te bewegen. Alle verleidingen maken het heel erg moeilijk. Daarnaast is het lang donker, waardoor we minder snel naar buiten gaan. Voor jullie een aantal tips om de schade in december beperkt houden.

PRAKTIJK NIEUWS, 01 December, 2022

Je hebt vast wel eens gemerkt dat het aanbod van groente en fruit in de supermarkten kan verschillen per seizoen of dat je sommige producten juist het hele jaar door kan kopen. Maar wat zijn nou eigenlijk seizoensgroenten en fruit  en waarom is het beter om met de seizoenen mee te gaan? Wij geven antwoord op deze vragen. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 01 December, 2022

Een opgeblazen gevoel na het eten is iets wat vaak voorkomt. De buik is harder dan normaal en duidelijk gevuld met lucht. Soms ook met andere klachten erbij zoals buikkramp of misselijkheid. 

Mogelijke oorzaken en een aantal helpende tips lees je hier. 

PRAKTIJK NIEUWS, 30 November, 2022

Iedereen heeft wel eens sla en andere rauwkost, konijnenvoer genoemd of horen noemen. Maar laat nou niet alle sla, rauwkost en andere groenten geschikt zijn voor konijnen. Daar kwam Liesbeth achter toen er 2 konijnen werden aangeschaft in haar huishouden. Ook kwam ze erachter dat er meerdere overeenkomsten met de gezonde leefstijl adviezen voor mensen zijn. Benieuwd? Lees dan verder.

PRAKTIJK NIEUWS, 30 November, 2022

Wil je afvallen of er slanker uitzien? Zorg er dan ook voor dat je meer spierweefsel gaat aanmaken.

Hoe? Lees het hier!

PRAKTIJK NIEUWS, 17 November, 2022

Diëtisten die een blog maken over kaasfondue, ik zie je denken. Kaasfondue is natuurlijk niet het aller gezondst. Maar wij vinden dat als je 80% van de tijd gezond eet, je heus ook de andere 20% eens een keer iets minder gezond kan eten. Kaasfondue is in ieder geval één van de favorieten van Liesbeth. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 17 November, 2022

Pepernoten, chocoladeletters, marsepein, speculaas… zodra het kouder wordt en sinterklaas onderweg is naar Nederland, stromen de winkels er vol mee. En nu hij in het land is, is het nog lastiger om al het lekkers om je heen te weerstaan. Hoe ga je om met deze gigantische hoeveelheid suiker? En kan het gezonder zonder in te leveren op de gezelligheid?

PRAKTIJK NIEUWS, 03 November, 2022

Van 7 tot en met 11 november is het de ‘’Week tegen ondervoeding’’. In deze week geven wij extra aandacht aan de bewustwording, signalering en behandeling van ondervoeding. In Nederland is het de eerste keer dat we meedoen aan de Europese Malnutrition Week. 

PRAKTIJK NIEUWS, 01 November, 2022

Is rood vlees ongezond? Word je dik van alcohol?
Over voeding gaan allerlei verhalen rond. Ook verhalen die niet gebaseerd zijn op feiten uit onderzoek. We scheiden een aantal feiten en fabels in deze blog. Benieuwd? Lees snel verder.

PRAKTIJK NIEUWS, 06 October, 2022

Wil je al een tijd gezonder gaan leven? Meer energie krijgen, wat afvallen of nou eindelijk eens aan de slag met die buikpijn, die je belemmert in het dagelijkse leven? 

Maar lukt het je niet om daadwerkelijk aan de slag te gaan hiermee? Je bent niet de enige.
4 tips om het makkelijker te maken.

PRAKTIJK NIEUWS, 10 October, 2022

Vanuit de NCV (Nederlandse Coeliakie Vereniging) is nieuw advies gekomen rondom het gebruik van linzen bij Coeliakie. Lees snel verder zodat je weet wat er anders is. 

PRAKTIJK NIEUWS, 06 October, 2022

Wanneer het koude seizoen eraan komt, slaat helaas vaak de griepgolf toe. Een zwak immuunsysteem is niet de enige reden, maar kan wel een oorzaak zijn. 

Om fit en sterk aan het herfst- en winterseizoen te beginnen is het goed het immuunsysteem te boosten. Lees snel verder hoe je dit kan doen.  

PRAKTIJK NIEUWS, 06 September, 2022

Je wil graag gezonder gaan eten, maar in de supermarkt ga je altijd overstag en koop je toch dingen die je niet nodig hebt. We gaan je helpen om de verleiding te weerstaan met 5 tips. 

PRAKTIJK NIEUWS, 06 September, 2022

Wist je dat water drinken belangrijker is dan eten? Het lichaam bestaat uit ongeveer 60% uit water en water is de basis voor verschillende processen in ons lichaam. Hierdoor kan ons lichaam dus niet zonder water.  Het advies is om gemiddeld 1,5 tot 2 liter vocht per dag te drinken. 
Maar wat doet water precies met en in ons lichaam? Lees hier 10 leuke en interessante feiten. 

PRAKTIJK NIEUWS, 06 September, 2022

Stel al je vragen aan onze diëtisten via whatsapp of telefonisch

Maandag 19 september is het de dag van de diëtist. En daarom kan jij ons al jouw vragen stellen, die hebt over voeding. Of het nu gaat om hoe jij het beste af kan vallen of fitter kan worden, of misschien heb jij een kind dat niet zo goed eet of juist een kind dat vaak buikpijn heeft. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 06 September, 2022

Wil je ook meer weten over welke producten nu gezond voor je zijn als je gezonder wil leven of af wil vallen? Of vind je het moeilijk om te bepalen welke producten je wel kan eten met je voedselallergie of coeliakie? Diëtist Burcu, van Prima Voeding, kan je hier alles over vertellen. En omdat het 19 september de dag van de diëtist is, doet ze dit gratis. 

 

PRAKTIJK NIEUWS, 25 August, 2022

Je hoort er het laatste jaar veel over: Intermittend Fasting. Maar wat is het nou eigenlijk? En waar moet je op letten? Lees het in deze blog!

PRAKTIJK NIEUWS, 25 August, 2022

Iedereen weet dat het eten van voldoende groente belangrijk is voor de gezondheid van kinderen. Helaas komt het voor dat kinderen juist de bonen, bloemkool, wortels en andere groentes op hun bord laten liggen. Er zijn een aantal praktische tips die we graag met jullie willen delen. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 12 August, 2022

We hebben het al vaker gehad over het vervangen van vlees. Beter voor je gezondheid en beter voor het milieu. En je hoeft helemaal geen hardcore veganist te worden, maar je kan al veel bereiken door 2x per week geen vlees te eten. Deze keer willen we je wat vertellen over de kant- en klare vleesvervangers. 

PRAKTIJK NIEUWS, 02 August, 2022

Starten met werken na een vakantieperiode geeft voor de meeste mensen niet het fijnste gevoel. Het is natuurlijk ook wel weer leuk om met een collega te kletsen over je vakantie, maar terug in het werkende ritme komen blijft elke keer weer lastig. Met de volgende tips willen wij je helpen om na je vakantie weer alles goed op te pakken. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 28 July, 2022

Tips voor op vakantie met een glutenvrij dieet

Glutenvrij eten op vakantie? Dat is misschien wel de grootste uitdaging wanneer je glutenvrij moet eten. Maak je geen zorgen, met een goede voorbereiding is elke vakantie heerlijk. Ook glutenvrij! Hier een aantal handige tips.

PRAKTIJK NIEUWS, 20 July, 2022

Je wil graag een paar kilo kwijt of gezonder gaan eten. Dit lukt je de eerste week prima, maar daarna wordt het steeds lastiger en na 3 weken gooi je de handdoek in de ring. Het gaat je toch nooit lukken. 
Maar wat anderen kunnen, kan jij ook, echt! Hier 4 tips om gezonder eten, meer bewegen of andere voornemens die je hebt, ook daadwerkelijk uit te voeren en te blijven volhouden. 

PRAKTIJK NIEUWS, 14 July, 2022

9 juli 2022 was de eerste Suikermaxdag van 2022. Volgens Foodwatch Nederland hebben de meeste Nederlandse kinderen tussen 4 en 8 jaar oud op deze dag hun suikerlimiet voor het hele jaar gehaald. Terwijl we nog bijna een half jaar te gaan hebben! Hoe dit kan? Lees snel verder.

 

PRAKTIJK NIEUWS, 08 July, 2022

Opvliegers, zwetend wakker worden in de nacht, slapeloosheid of een mistig hoofd (brainfog), allemaal klachten die veroorzaakt worden door een disbalans in de hormonen. Zoals bijvoorbeeld in de overgang. In Amerika een trend en ook steeds bekender in Nederland, seedcycling, waarbij je met het dagelijks gebruik van verschillende soorten zaden deze klachten probeert te verminderen. 
Hoe doe je dat? lees snel verder. 

PRAKTIJK NIEUWS, 29 June, 2022

Je hebt vast wel eens gehoord dat variatie in je voeding belangrijk is om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. En ook voor groenten en fruit gaat dit op. Uit onderzoek is gebleken dat elke kleur bepaalde gezondheidsvoordelen heeft. De kleur van groenten of fruit zegt ook iets over of het eetbaar is. De kleur wordt bepaald door de flavonoïden, dit zijn geen essentiële voedingsstoffen. Er wordt nog onderzoek gedaan of deze stoffen gezondheidseffecten hebben, maar hiervoor is nu nog geen bewijs. 

Lees snel verder over de effecten per kleur!
 

PRAKTIJK NIEUWS, 16 June, 2022

Sinds 2017 hebben wij op onze locatie aan de Raadhuisstraat 49 in Voorburg, een BIA weegschaal. De meeste van onze patiënten zijn er enthousiast over. Ben jij er al op geweest?  En weet je wat een BIA weegschaal doet? Lees dan snel verder. 

PRAKTIJK NIEUWS, 02 June, 2022

We horen maar al te vaak op ons spreekuur, daar heb ik geen tijd voor. Ik kan echt niet vaker gaan wandelen, ik kan echt niet wat extra groenten klaarmaken tijdens de lunch, ik heb er gewoon geen tijd voor. Komt jou dat bekend voor? Lees snel verder.

PRAKTIJK NIEUWS, 30 mei, 2022

Tijd voor een nieuw rondje Tips van de diëtist!

PRAKTIJK NIEUWS, 27 mei, 2022

Meer dan een kwart van de kip-etende Nederlanders spoelt rauwe kip af onder de kraan. De meesten omdat ze dit hygiënischer vinden en zo bacteriën kunnen wegspoelen. Maar.. is dit wel zo hygiënisch? Het Voedingscentrum geeft ons het antwoord!

PRAKTIJK NIEUWS, 16 mei, 2022

Vitamine D staat de laatste jaren steeds meer in de belangstelling. We komen er niet alleen achter dat deze vitamine een extreem belangrijke rol speelt in veel processen in ons lichaam, maar ook dat er veel mensen zijn met een tekort. Wat doet vitamine D precies? En waar halen we het vandaan? Lees het hier!

PRAKTIJK NIEUWS, 03 mei, 2022

Duurzaam eten is goed voor het milieu én je gezondheid. Maar waar begin je? Lees hier de 3 belangrijkste stappen en onze 7 beste tips. 

PRAKTIJK NIEUWS, 03 mei, 2022

Omdat wij geloven dat wandelen een goed medicijn is doen wij als praktijk mee aan de Nationale Diabetes Challenge team Voorburg. Vanafanaf woensdag 11 mei wandelt er elke week een groep deelnemers in de buurt samen met begleeiding vanuit huisartsen, fysiotherapeuten en wij als diëtisten. 

 

PRAKTIJK NIEUWS, 20 April, 2022

Met een heerlijk paasweekend achter de rug is het tijd voor het antwoord op de vraag die we onszelf allemaal wel een keer gesteld hebben: wat is het verschil tussen bruine en witte eieren?

Wij zochten het voor je uit!

PRAKTIJK NIEUWS, 20 April, 2022

Hebben jullie onze nieuwe webshop al gespot?

Hier vind je kant-en-klare weekmenu's, e-books en andere extra's!
Blijf de shop de komende tijd checken want wij zullen steeds meer nieuwe dingen toevoegen. 

Let 2022 be the year that changes your life(style) for good!

PRAKTIJK NIEUWS, 08 April, 2022

Coeliakie is een auto-immuunziekte die de spijsvertering en opname van voedingsstoffen uit de dunne darm verstoort. Bij een auto-immuunziekte maakt het afweersysteem antistoffen aan, die vervolgens onze lichaamseigen cellen aanvallen. Mensen met coeliakie zijn gevoelig voor gluten. 

Meer lezen over de symptomen en de behandeling? Lees snel verder. 

PRAKTIJK NIEUWS, 14 April, 2022

In de gemeente Leidschendam-Voorburg is het Nationaal Preventieakkoord vertaald naar het Lokaal Preventieakkoord 2021-2023. Eén van de speerpunten van dit akkoord is: Gezond gewicht.
De benoemde ambitie is: meer mensen laten sporten en bewegen en gezonder eten en drinken. Voldoende kennis over deze onderwerpen is essentieel voor het veranderen van voedingsgewoonten en leefstijl, o.a. het beweegpatroon.
 
In dit kader bieden de (kinder)diëtisten van Prima Voeding een aantal gratis, interactieve, educatieve workshops aan voor kinderen en jongeren van vier tot eenentwintig jaar en hun ouders (via basisscholen, kinderdagverblijven, middelbare scholen en MBO, Social fit work).

PRAKTIJK NIEUWS, 07 April, 2022

Door de steeds drukker wordende maatschappij krijgen onze hersenen een hoop informatie te verwerken. Onderzoekers geven aan dat het vermogen om keuzes te maken afneemt naarmate de dag vordert, dit noemen we keuzemoeheid. Lees hier een aantal tips om keuzemoeheid te voorkomen. 

PRAKTIJK NIEUWS, 07 April, 2022

Is jouw kind een moeilijke eter, eet het slecht mee met de warme maaltijd? En lukt het daardoor niet om je kind gezond te laten eten? Dit zijn problemen die wij vaak tegenkomen op ons spreekuur.

We geven je vast een aantal tips waarmee je aan de slag kunt om er voor te zorgen dat je kind beter en gezonder gaat eten.

PRAKTIJK NIEUWS, 07 April, 2022

De feestdagen komen er weer aan en ook wij genieten dan van een paar dagen vrij met onze familie. Deze dagen zijn we niet bereikbaar. Maar we nemen natuurlijk de volgende dag contact met je op. 

PRAKTIJK NIEUWS, 25 March, 2022

Volgende week is het zover.  Van 2 april tot 2 mei is voor veel moslims de vastenmaand Ramadan. Een heilige maand om te leren hoe het voelt voor mensen die in armoede leven. Van zonsopgang tot zonsondergang wordt er gevast, dat is bijna 17 uur. Ook onze diëtist Burcu doet mee met de Ramadan!
In deze blog haar tips voor deze periode. 

PRAKTIJK NIEUWS, 10 March, 2022

Het is deze week de Nationale week zonder vlees. Een goed moment om stil te staan bij onze vleesconsumptie. Het verminderen of vermijden van dierlijke producten is populair. Vanwege het welzijn van dieren en/of het milieu of vanwege de gezondheidsvoordelen van een meer plantaardig dieet.
Is vegetarisch eten gezond? Stel dat je je eetpatroon wil aanpassen: waar moet je dan op letten?

PRAKTIJK NIEUWS, 25 February, 2022

Sabbelzakjes voor baby's. Je hebt ze misschien wel eens voorbij zien komen. 

Zijn ze goed om te gebruiken? Lees het hier. 

PRAKTIJK NIEUWS, 18 February, 2022

Onnodige dingen in je boodschappenmand doen, terwijl je gezonder wil eten of zelfs wat wil afvallen? Maak jij jezelf hier ook weleens schuldig aan? Gezonder willen eten staat bij veel mensen hoog op hun prioriteitenlijst. Helaas gaat de uitvoering vaak volgens het alles of niets principe. Dagen of weken alle juiste keuzes maken, één misstap begaan en meteen terugvallen in het oude ongezondere eetpatroon. 

Bewust boodschappen doen helpt bij het maken van gezonde keuzes en het voorkomen van een misstap. Wij geven tips!

PRAKTIJK NIEUWS, 18 February, 2022

Maanden of zelfs jarenlang last van darmklachten. Veel onderzoeken zonder uitkomsten. Uiteindelijk de diagnose Prikkelbare Darm. En wat nu? Er is geen medicijn, dus bij de artsen kom je niet verder. Ermee leren leven of toch op zoek naar oorzaken in jouw voedingpatroon? Voor veel mensen een duivels dilemma. Als je googled kom je namelijk al snel op het FODMAP-dieet, maar hoe volg je die nou precies..

Herken jij jezelf in deze situatie? Dat is heel goed mogelijk. 1 op de 10 mensen wereldwijd heeft last van een Prikkelbaar Darmsyndroom. 

Lees hier verder over het FODMAP-dieet en hoe wij hierin kunnen begeleiden. 

PRAKTIJK NIEUWS, 03 February, 2022

Geen streng dieet, maar de focus op gezond, duurzaam en genieten van eten. Mentale en emotionele gezondheid meenemen in het bereiken van een gezond gewicht is nieuw en verfrissend. Wij zijn fan en leggen hieronder beter uit wat eten volgens Soft health principe betekend. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 21 January, 2022

Ken jij de FoodFirst app? Een initiatief van Albert Heijn. En nu willen we geen reclame maken hier, maar als je van challenges houdt, is deze app een hele fijne ondersteuner in het gezonder gaan leven. Liesbeth probeerde hem alvast voor je uit. 

PRAKTIJK NIEUWS, 21 January, 2022

Per 14 januari 2022 hebben wij een nieuwe locatie geopend in Den Haag. Benieuwd waar? Lees het hier!

 

PRAKTIJK NIEUWS, 21 January, 2022

Acht op de tien Nederlands heeft goede voornemens. Vaak staat op nummer 1: afvallen en meer bewegen. We horen maar al te vaak op ons spreekuur, daar heb ik geen tijd voor. Ik kan echt niet vaker gaan wandelen, ik kan echt niet wat extra groenten klaarmaken tijdens de lunch, ik heb er gewoon geen tijd voor. Komt jou dat bekend voor?  Lees dan verder. 
 

PRAKTIJK NIEUWS, 24 December, 2021

Het is vandaag 9 jaar geleden dat Liesbeth Prima Voeding inschreef bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels hebben we bijna 3200 klanten mogen helpen naar een gezonder, energieker en fitter leven. En wist je dat wij dit jaar beoordeeld worden door onze klanten met een 9,2? Wat een mooi cijfer. Daar zijn we heel trots op. 

PRAKTIJK NIEUWS, 18 December, 2021

Wij mogen open blijven. 
Je kan nog steeds een afspraak bij ons maken dit jaar. We hebben nog enkele plekken vrij voor een intake. Wij helpen je fitter en gezonder te worden. Ga nu alvast aan de slag met je goede voornemens. 

PRAKTIJK NIEUWS, 15 December, 2021

December, een lastige tijd als het gaat om gezond leven. Op ons spreekuur horen wij veel mensen die zich hier zorgen om maken. In dit artikel een paar van onze tips.

De decembermaand is ook een hele leuke maand en genieten mag! Stel jezelf een realistisch doel. Probeer stabiel te blijven in gewicht of het aankomen binnen de perken te houden, dan ben je binnen een week weer klaar om door te pakken.

PRAKTIJK NIEUWS, 15 December, 2021

Een nieuw gezicht in onze praktijk: onze stagiaire Zoë.
Je komt haar voornamelijk tegen op onze locaties in Voorburg. Zij wordt begeleid door onze diëtist Samantha.

PRAKTIJK NIEUWS, 16 December, 2021

Vanaf 14 januari 2022 openen wij een nieuwe locatie aan de Denneweg in Den Haag. Je vindt ons dan bij Focus Mondzorg, de praktijk van Mirjam Oosting, mondhygiëniste. Lisa is de diëtist die hier spreekuur gaat doen.

PRAKTIJK NIEUWS, 18 November, 2021

Pepernoten, chocoladeletters, marsepein, speculaas… zodra het kouder wordt en sinterklaas onderweg is naar Nederlands stromen de winkels er vol mee. Hoe ga je om met deze gigantische hoeveelheid suiker? En kan het gezonder zonder in te leveren op te gezelligheid?

PRAKTIJK NIEUWS, 18 November, 2021

De nieuwe corona maatregelen roepen een aantal vragen op. 
Gelukkig vallen wij als diëtisten (paramedici) nog altijd onder de contactberoepen en hebben de maatregelen weinig invloed op ons huidige beleid. 

PRAKTIJK NIEUWS, 29 October, 2021

Een calorie is niks meer dan een maat voor de hoeveelheid energie die je in het eten kunt vinden. Het menselijk lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid calorieën per dag nodig om goed te kunnen functioneren. Je kan het zien als een soort brandstof voor een auto. 

Maar niet alle calorieën zijn hetzelfde. Meer weten? Lees dan de hele blog. 

PRAKTIJK NIEUWS, 22 October, 2021

Hoe voedselverspilling voorkomen?

Voedselverspilling.. een onderwerp waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben. Het is niet alleen zonde voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. 

7 tips om voedselverspilling te voorkomen.
 

PRAKTIJK NIEUWS, 04 October, 2021

Het is tijd voor de volgende ronde "Tips van onze diëtisten". 

PRAKTIJK NIEUWS, 29 September, 2021

Heb je voor dit jaar je eigen risico al opgebruikt? Dan zijn er de rest van het jaar voor jou geen kosten meer verbonden aan begeleiding door de diëtist. De zorgverzekeraar vergoedt dan de volledige kosten tot 3 uur per jaar. Dit zijn zo'n 5-6 afspraken.  

PRAKTIJK NIEUWS, 07 September, 2021

Coming soon...

PRAKTIJK NIEUWS, 24 September, 2021

Wat je eet, vertaalt zich niet direct in extra grammen lichaamsvet op de weegschaal. Wat er wel voor zorgt dat je aankomt, is het consequent meer calorieën eten dan je verbrandt. Dit betekent bijvoorbeeld dat je per jaar 1 kilogram aankomt als je elke dag 20 calorieën meer eet dan je verbruikt. 

PRAKTIJK NIEUWS, 31 August, 2021

Vaak denken we bij vitamine C aan de vitamine voor onze weerstand. Maar vitamine C doet nog meer. Lees snel verder in dit blog.

PRAKTIJK NIEUWS, 24 August, 2021

De Gezondheidsraad heeft nieuwe voedingsaanbevelingen voor zwangere vrouwen uitgebracht en de normen voor vitamines en mineralen herzien. 
Zwangere vrouwen kunnen over het algemeen de aanbevelingen volgen die gelden voor de hele bevolking. Maar er zijn een aantal aspecten waar extra op gelet moet worden.

PRAKTIJK NIEUWS, 20 July, 2021

Zomervakantie, voor de meeste van ons een heerlijke tijd van het jaar. Het geeft ons het gevoel dat alles mag en niets moet. Dit gevoel maakt een gezonde leefstijl vasthouden vaak een stuk lastiger. Maar wat er niet aan komt, hoeft er straks ook niet af! 

PRAKTIJK NIEUWS, 13 July, 2021

Wij blijven open in de zomervakantie, telefonisch zijn we soms minder goed bereikbaar. Wij wensen je een fijne zomer! 

PRAKTIJK NIEUWS, 25 June, 2021

Gezonder willen eten staat bij veel mensen hoog op hun prioriteitenlijst. Helaas gaat de uitvoering vaak volgens het alles of niets principe. Dagen of weken alle juiste keuzes maken, één misstap begaan en meteen terugvallen in het oude ongezondere eetpatroon. Want “het is nu toch al mislukt”. Herken jij jezelf hierin? Lees dan snel verder. 

PRAKTIJK NIEUWS, 24 June, 2021

Wat is een gezonde avondmaaltijd voor mijn kind? Moet het hele bord leeg? Mag mijn kind een toetje? En wat is dan een gezond toetje? 

PRAKTIJK NIEUWS, 28 mei, 2021

Er zijn kinderen die erg veel last hebben van de peuterpuberteit of de bekende ‘nee’-fase. In deze fase kan het eten een lastig punt worden.

PRAKTIJK NIEUWS, 19 mei, 2021

Omdat we geloven dat wandelen een goed medicijn is doen wij als praktijk mee aan de Nationale Diabetes Challenge team Voorburg.

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2021

Een goede voorbereiding is het halve werk

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2021

Keuzes maken. Voor sommige mensen een makkelijke taak en voor anderen een dagelijks struikelblok. 

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2021

Mijn werkdagen zijn altijd erg afwisselend. Dat komt omdat ik naast de spreekuren, voorlichtingen en congressen waar ik wel eens spreek, ook de randzaken van de praktijk regel als praktijkeigenaar.

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2021

Op 4 december, fietsend naar de Stationsweg bedacht ik me dat ik weer een drukke dag zou hebben.

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2021

Vitamine D is de vitamine waar we mee starten deze maand. De meeste mensen weten wel dat de zon vitamine D levert. Maar vitamine D zit ook in onze voeding.

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2021

Ik schrijf deze blog aan het einde van mijn werkdag. Het was weer een heerlijk afwisselende, drukke woensdag.

PRAKTIJK NIEUWS, 31 March, 2021

De kerstdagen zijn weer achter de rug. Nieuwe jaar staat voor de deur. Heb jij goede voornemens rondom gezonder eten, me...

PRAKTIJK NIEUWS, 31 March, 2021

Hoe zien onze werkdagen eruit? Lisa trapt deze serie af. Op dinsdag 1 december had ik avond spreekuur (13.00 – 21:00)....

PRAKTIJK NIEUWS, 31 March, 2021

Veel ouderen in Nederland zijn eenzaam. Met name kwetsbare ouderen worden hard getroffen door de maatregelen van de afge...

PRAKTIJK NIEUWS, 29 March, 2021

Deze vraag krijgen wij vaak tijdens ons spreekuur. Wij geven je graag antwoord op deze vraag.

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2021

Brood is niet meer weg te denken uit onze keukens. Wit, bruin, volkoren, spelt, meergranen... Er is ontzettend veel keus. En wat is nou eigenlijk het verschil?

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2021

Op 25 juni tekende Liesbeth, namens Prima Voeding Junior, een pledge met nog acht andere partijen om de komende jaren te zorgen dat 89% van de kinderen in de gemeente Leidschendam-Voorburg een gezond gewicht hebben.

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2021

We lopen van slaapkamer naar de ontbijttafel en door naar de laptop. We werken thuis, dus stappen niet op de fiets, of lopen naar het openbaar vervoer en zelfs niet eens die paar stappen naar de auto.