Actueel

PRAKTIJK NIEUWS, 18 November, 2021

Pepernoten, chocoladeletters, marsepein, speculaas… zodra het kouder wordt en sinterklaas onderweg is naar Nederlands stromen de winkels er vol mee. Hoe ga je om met deze gigantische hoeveelheid suiker? En kan het gezonder zonder in te leveren op te gezelligheid?

PRAKTIJK NIEUWS, 18 November, 2021

De nieuwe corona maatregelen roepen een aantal vragen op. 
Gelukkig vallen wij als diëtisten (paramedici) nog altijd onder de contactberoepen en hebben de maatregelen weinig invloed op ons huidige beleid. 

PRAKTIJK NIEUWS, 18 November, 2021

Op 19 november 2021 hebben wij onze jaarlijkse teamdag, waarop we leuke plannen maken voor 2022. We zijn deze dag alleen bereikbaar via e-mail via info@primavoeding.nl. 

Als je ons toch wil bellen, dat kan ook. Spreek dan de voicemail in en je wordt maandag terug gebeld. 

PRAKTIJK NIEUWS, 29 October, 2021

Een calorie is niks meer dan een maat voor de hoeveelheid energie die je in het eten kunt vinden. Het menselijk lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid calorieën per dag nodig om goed te kunnen functioneren. Je kan het zien als een soort brandstof voor een auto. 

Maar niet alle calorieën zijn hetzelfde. Meer weten? Lees dan de hele blog. 

PRAKTIJK NIEUWS, 22 October, 2021

Hoe voedselverspilling voorkomen?

Voedselverspilling.. een onderwerp waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben. Het is niet alleen zonde voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. 

7 tips om voedselverspilling te voorkomen.
 

PRAKTIJK NIEUWS, 04 October, 2021

Het is tijd voor de volgende ronde "Tips van onze diëtisten". 

PRAKTIJK NIEUWS, 29 September, 2021

Heb je voor dit jaar je eigen risico al opgebruikt? Dan zijn er de rest van het jaar voor jou geen kosten meer verbonden aan begeleiding door de diëtist. De zorgverzekeraar vergoedt dan de volledige kosten tot 3 uur per jaar. Dit zijn zo'n 5-6 afspraken.  

PRAKTIJK NIEUWS, 07 September, 2021

Coming soon...

PRAKTIJK NIEUWS, 24 September, 2021

Wat je eet, vertaalt zich niet direct in extra grammen lichaamsvet op de weegschaal. Wat er wel voor zorgt dat je aankomt, is het consequent meer calorieën eten dan je verbrandt. Dit betekent bijvoorbeeld dat je per jaar 1 kilogram aankomt als je elke dag 20 calorieën meer eet dan je verbruikt. 

PRAKTIJK NIEUWS, 31 August, 2021

Vaak denken we bij vitamine C aan de vitamine voor onze weerstand. Maar vitamine C doet nog meer. Lees snel verder in dit blog.

PRAKTIJK NIEUWS, 24 August, 2021

De Gezondheidsraad heeft nieuwe voedingsaanbevelingen voor zwangere vrouwen uitgebracht en de normen voor vitamines en mineralen herzien. 
Zwangere vrouwen kunnen over het algemeen de aanbevelingen volgen die gelden voor de hele bevolking. Maar er zijn een aantal aspecten waar extra op gelet moet worden.

PRAKTIJK NIEUWS, 20 July, 2021

Zomervakantie, voor de meeste van ons een heerlijke tijd van het jaar. Het geeft ons het gevoel dat alles mag en niets moet. Dit gevoel maakt een gezonde leefstijl vasthouden vaak een stuk lastiger. Maar wat er niet aan komt, hoeft er straks ook niet af! 

PRAKTIJK NIEUWS, 13 July, 2021

Wij blijven open in de zomervakantie, telefonisch zijn we soms minder goed bereikbaar. Wij wensen je een fijne zomer! 

PRAKTIJK NIEUWS, 25 June, 2021

Gezonder willen eten staat bij veel mensen hoog op hun prioriteitenlijst. Helaas gaat de uitvoering vaak volgens het alles of niets principe. Dagen of weken alle juiste keuzes maken, één misstap begaan en meteen terugvallen in het oude ongezondere eetpatroon. Want “het is nu toch al mislukt”. Herken jij jezelf hierin? Lees dan snel verder. 

PRAKTIJK NIEUWS, 24 June, 2021

Wat is een gezonde avondmaaltijd voor mijn kind? Moet het hele bord leeg? Mag mijn kind een toetje? En wat is dan een gezond toetje? 

PRAKTIJK NIEUWS, 28 mei, 2021

Er zijn kinderen die erg veel last hebben van de peuterpuberteit of de bekende ‘nee’-fase. In deze fase kan het eten een lastig punt worden.

PRAKTIJK NIEUWS, 19 mei, 2021

Omdat we geloven dat wandelen een goed medicijn is doen wij als praktijk mee aan de Nationale Diabetes Challenge team Voorburg.

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2021

Een goede voorbereiding is het halve werk

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2021

Keuzes maken. Voor sommige mensen een makkelijke taak en voor anderen een dagelijks struikelblok. 

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2021

Mijn werkdagen zijn altijd erg afwisselend. Dat komt omdat ik naast de spreekuren, voorlichtingen en congressen waar ik wel eens spreek, ook de randzaken van de praktijk regel als praktijkeigenaar.

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2021

Op 4 december, fietsend naar de Stationsweg bedacht ik me dat ik weer een drukke dag zou hebben.

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2021

Vitamine D is de vitamine waar we mee starten deze maand. De meeste mensen weten wel dat de zon vitamine D levert. Maar vitamine D zit ook in onze voeding.

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2021

Ik schrijf deze blog aan het einde van mijn werkdag. Het was weer een heerlijk afwisselende, drukke woensdag.

PRAKTIJK NIEUWS, 31 March, 2021

De kerstdagen zijn weer achter de rug. Nieuwe jaar staat voor de deur. Heb jij goede voornemens rondom gezonder eten, me...

PRAKTIJK NIEUWS, 31 March, 2021

Hoe zien onze werkdagen eruit? Lisa trapt deze serie af. Op dinsdag 1 december had ik avond spreekuur (13.00 – 21:00)....

PRAKTIJK NIEUWS, 31 March, 2021

Veel ouderen in Nederland zijn eenzaam. Met name kwetsbare ouderen worden hard getroffen door de maatregelen van de afge...

PRAKTIJK NIEUWS, 29 March, 2021

Deze vraag krijgen wij vaak tijdens ons spreekuur. Wij geven je graag antwoord op deze vraag.

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2021

Brood is niet meer weg te denken uit onze keukens. Wit, bruin, volkoren, spelt, meergranen... Er is ontzettend veel keus. En wat is nou eigenlijk het verschil?

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2021

Op 25 juni tekende Liesbeth, namens Prima Voeding Junior, een pledge met nog acht andere partijen om de komende jaren te zorgen dat 89% van de kinderen in de gemeente Leidschendam-Voorburg een gezond gewicht hebben.

PRAKTIJK NIEUWS, 25 mei, 2021

We lopen van slaapkamer naar de ontbijttafel en door naar de laptop. We werken thuis, dus stappen niet op de fiets, of lopen naar het openbaar vervoer en zelfs niet eens die paar stappen naar de auto.